L’ Altra Europa con Tsipras: Το ψηφοδέλτιο Τσίπρα στην Ιταλία

Το 7,2% των ψήφων συγκεντρώνει σύμφωνα με δημοσκόπηση η κίνηση

“Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα” (L' Altra Europa con Tsipras) είναι το όνομα που επελέγη για το ψηφοδέλτιο που θα στηρίξει στην Ιταλία, στις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου, την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κύρια προγραμματικά σημεία που θα προβληθούν στην προεκλογική εκστρατεία, θα είναι το τέλος της πολιτικής της λιτότητας, η παροχή δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η καταπολέμηση της ανεργίας, η προώθηση της οικολογίας και η μείωση των διαφορών Βορρά-Νότου.

“Πρόκειται για ένα επαναστατικό αλλά συγχρόνως ρεαλιστικό πρόγραμμα”, τονίζουν πολλοί από τους διανοούμενους, δημοσιογράφους, κοινωνιολόγους και συγγραφείς που υπέγραψαν πρώτοι την έκκληση για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου αυτού.

Τις ημέρες αυτές, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, πραγματοποιούνται σειρά συναντήσεων, με στόχο τον ακριβή καθορισμό του προγράμματος και των υποψηφιοτήτων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Ixe, η “Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα” συγκεντρώνει, στη φάση αυτή, το 7,2 % της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών.

Δείτε τις κονκάρδες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει για την υποψηφιότητα Τσίπρα, με συνθήματα όπως "Αλλάζουμε την Ευρώπη με τον Τσίπρα" και "Με τον Τσίπρα Επαναφέρουμε την Ευρώπη":