Το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης φτιάχνουν Ρέντσι – Αλφάνο

Το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης που - όπως όλα δείχνουν- θα έχει η Ιταλία μέχρι το τέλος της εβδομάδας καταρτίζουν πλέον ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι με τον γραμματέα της Νέας Κεντροδεξιάς και αντιπρόεδρο της απελθούσας κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, Αντζελίνο Αλφάνο.

Οι δυο άνδρες είχαν συνάντηση το βράδυ της Τρίτης και κατέληξαν σε συμφωνίες σε βασικά θέματα.

"Κατέστη σαφές ότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα δεν θα ενταχθεί η αριστερά του Νίκι Βέντολα, ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα είναι οι ίδιες με αυτές που στήριζαν την κυβέρνηση Λέτα. Αυτό είναι σαφώς θετικό", είπε ο Αλφάνο μετά τη συνάντηση.

Ο επικεφαλής της Νέας Κεντροδεξιάς τόνισε επίσης ότι "δεν πρόκειται να ψηφισθεί καμία έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων περιουσιών".

Οι προτεραιότητες που θέτει το κόμμα του στον Ματέο Ρέντσι όπως διευκρίνισε είναι η τόνωση της απασχόλησης, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των βιοτεχνών και των αγροτών καθώς και η θέσπιση φοροελαφρύνσεων για τους οικογενειάρχες.

Παράλληλα, ο Αλφάνο ανέφερε ότι από αύριο το απόγευμα, μετά την οριστική εξακρίβωση του ότι υφίστανται οι προϋποθέσεις και η βούληση για να συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση, θα ξεκινήσει η λεπτομερής επεξεργασία του κυβερνητικού προγράμματος.

"Θεωρώ ότι ως το σαββατοκύριακο η νέα κυβέρνηση θα είναι έτοιμη. Δεν βιαζόμαστε υπερβολικά, θέλουμε να κάνουμε καλή δουλειά", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο La 7 ο Μαουρίτσιο Λούπι, υπουργός Υποδομών της κυβέρνησης Λέτα και στέλεχος της Νέας Κεντροδεξιάς.