Έπιασαν τον πρώην φίλο της Αμάντα Νοξ πριν διαφύγει από την Ιταλία

Σε ένα χωριό κοντά στα σύνορα της Ιταλίας με την Αυστρία συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής ο Ραφαέλε Σολεσίτο, πρώην φίλος της Αμάντα Νοξ. Ο Σολεσίτο καταδικάστηκε εκ νέου μαζί με την 26χρονη Νοξ για το φόνο της Μέρεντιθ Κέρχερ το 2007, από ιταλικό δικαστήριο.

Οι αρχές συνέλαβαν το Σολεσίτο, κατέσχεσαν το διαβατήριο του και σφράγισαν όλα του τα χαρτιά με ειδική ένδειξη που δείχνει ότι δεν επιτρέπεται να βγει από τη χώρα. Ωστόσο δεν έχει διαταχθεί η σύλληψη και η κράτηση του μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Τόσο ο Σολεσίτο, όσο και η Νοξ έχουν διαμηνύσει ότι θα ασκήσουν έφεση στην καταδικαστική απόφαση.

Η Νοξ πάντως δήλωσε ότι μόνον "κλωτσώντας και ουρλιάζοντας" θα επιστρέψει στη φυλακή.

Οι ιταλικές αρχές αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για να εκδοθεί η 26χρονη Νοξ στην Ιταλία και να εκτίσει την ποινή των 28 ετών που της επέβαλε το δικαστήριο.

Ωστόσο, σύμφωνα με νομικούς και ειδικούς αναλυτές αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι καθόλου πρόθυμες να εκδώσουν οποιονδήποτε πολίτη τους σε άλλη χώρα. Η έκδοση της Νοξ θα αποτελούσε ένα δεδικασμένο, στο οποίο θα μπορούσαν να πατήσουν και άλλες χώρες σε πολλές περιπτώσεις και να ζητήσουν την έκδοση Αμερικανών πολιτών για εγκλήματα που διέπραξαν εκτός της αμερικανικής επικράτειας.