Αυλαία με 28 χρόνια κάθειρξη στην πολύκροτη δίκη της Αμάντα Νοξ

Σε 28 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε σήμερα η Ιταλική δικαιοσύνη την Αμερικανίδα Αμάντα Νοξ, στην πολύκροτη υπόθεση για τον φόνο της Βρετανίδας φοιτήτριας Μέρεντιθ Κέρτσερ, την 1η Νοεμβρίου του 2007. 

Στον σύντροφο και συνεργάτης της Ραφαέλε Σολεσίτο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 25 ετών.

Ο Σολεσίτο διατάχθηκε να παραδώσει το διαβατήριό του ενώ πλεόν θα αρχίσει η διαδικασία εκδόσης από τις Ιταλικές αρχές για την Αμάντα Νοξ, η οποία  αρνήθηκε να επιστρέψει στην Ιταλία για την δίκη και παραμένει στις ΗΠΑ.

Η Νοξ και ο φοιτητής πληροφορικής Σολετσίτο είχαν κριθεί ένοχοι για τη δολοφονία της Κέρτσερ, στη διάρκεια σεξουαλικής επίθεσης υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ. Η νεαρή Βρετανίδα από το Σάρεϊ είχε βρεθεί ημίγυμνη, μέσα σε μια λίμνη αίματος, στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με τη Νοξ με 43 μαχαιριές στο άψυχο σώμα της, ενώ η νεκροτομή έδειξε ότι είχε προηγουμένως βιαστεί.

Η Νοξ είχε καταδικαστεί αρχικά σε 26ετή κάθειρξη το 2009, αλλά το 2011 αθωώθηκε στην έφεση, αφού είχε μείνει τέσσερα χρόνια στη φυλακή στην Περούτζια. Η 25χρονη Αμερικανίδα, μετά την απελευθέρωσή της,επέστρεψε στη γενέτειρά της, το Σιάτλ των ΗΠΑ,

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας, κάνοντας δεκτή την προσφυγή της Εισαγγελίας της Περούτζια, ακύρωσε πριν μερικούς μήνες την αθωωτική απόφαση για την Νοξκαι τον πρώην σύντροφό της Ραφαέλε Σολετσίτο και ζήτησε την επανάληψη της δίκης, εκτιμώντας ότι “η αθωωτική απόφαση περιέχει πολλές αντιφάσεις”.