Και Αμερικανοί πράκτορες στο Σότσι για να συνδράμουν τη Μόσχα

Άνδρες και δυνάμεις της αεροπορίας και του ναυτικού τους αλλά και πράκτορες είναι έτοιμες να αναπτύξουν οι Ηνωμένες Πολιτείες κοντά στη Ρωσία προκειμένου να συνδράμουν τη Μόσχα στη διασφάλιση της διεξαγωγής των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο "οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να προσφέρουν την πλήρη υποστήριξή τους προς τη ρωσική κυβέρνηση για την προετοιμασία της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων".

Μεταξύ των δυνάμεων θα είναι και δυο πλοία του ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα και θα είναι διαθέσιμα εφόσον ζητηθεί για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη στήριξης και σε συνεννόηση με τη ρωσική κυβέρνηση.

Το αμερικανικό Κογκρέσο έχει εκφράσει την ανησυχία του ότι η Ρωσία δεν έχει αρκετές πληροφορίες μέσω των μυστικών υπηρεσιών της για πιθανές απειλές προς αθλητές που θα μετάσχουν στους Αγώνες . Η Ουάσιγκτον ταυτόχρονα "έβγαλε" και ταξιδιωτική προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες που θα ήθελαν να πάνε στο Σότσι για να παρακολουθήσουν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.