Το ραδιόφωνο σίγησε, η τηλεόραση εκπέμπει στη Βαλένθια

Ένα θρίλερ που εμείς έχουμε δει και στην ελληνική του εκδοχή βρίσκεται σε εξέλιξη από τη νύχτα στη Βαλένθια.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν έφοδο (τύπου ραδιομέγαρο ΕΡΤ) στις κεντρικές εγκαταστάσεις της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην ισπανική αυτή επαρχία.

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται να κρατήσουν το φορέα ανοικτό.

Για την ώρα και μετά από αλλεπάλληλες απόπειρες των αρχών να κοπεί το σήμα, το ραδιόφωνο έχει σταματήσει να εκπέμπει αλλά το τηλεοπτικό σήμα είναι σταθερά στον αέρα.

"Το ραδιόφωνο έκλεισε, αλλά η τηλεόραση συνεχίζει να εκπέμπει. Παρά τις επανειλημέννες απόπειρες να κοπεί το σήμα, αυτό παραμένει χάρη στην αντίσταση των εργαζομένων", αναφέρει η ιστοσελίδα RTVV.

"'Ήταν μια νύχτα θλίψης, αλλά ταυτόχρονα μια νύχτα αξέχαστη και συγκινητική, γιατί εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε να εκπέμπουμε", αναφέρεται.

Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσαν τα ισπανικά ΜΜΕ, αστυνομικοί αναπτύχθηκαν τη νύχτα μπροστά από την έδρα της τηλεόρασης.

Το ραδιόφωνο της Βαλένθια σίγησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ενώ οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυκτα να εκπέμπουν ζωντανά, μεταδίδοντας τις εξελίξεις. Προς στιγμήν το σήμα έπεσε (δείτε το βίντεο) αλλά τώρα είναι και πάλι στον αέρα.

Η τοπική κυβέρνηση της Βαλένθια ανακοίνωσε το κλείσιμο του σταθμού στις 5 Νοεμβρίου, λίγο μετά την απόφαση δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απόλυση 1.000 εκ των συνολικά 1.695 εργαζομένων, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τους επαναπροσλάβει.