Σκηνές… ΕΡΤ στην κρατική τηλεόραση της Βαλένθια

Σκηνές που θυμίζουν το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βαλένθια της Ισπανίας. Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, κυρίως μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, αστυνομικοί έχουν εισβάλλει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της κρατικής τηλεόρασης της Βαλένθια και προσπαθούν να απομακρύνουν όσους εργαζόμενους παραμένουν στο κτίριο, για να βάλουν λουκέτο.

Βίντεο που έχει αναρτηθεί στο YouTube δείχνει αστυνομικούς στους διαδρόμους του κτιρίου της κρατικής τηλεόρασης, RTVV (Radio Television Valenciana). Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου. 

Πηγή φωτό: Twitter

Στις 6 Νοεμβρίου, η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κλείνει ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας. Το χρέος της RTVV προς το κράτος ανέρχεται, σύμφωνα με το Reuters, σε 1 δισ. ευρώ και ισπανικό δικαστήριο είχε διατάξει την απόλυση 1.000 από τους 1.695 εργαζόμενους στη ραδιοτηλεόραση της Βαλένθια κάτι που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι εξακολουθούσαν να μεταδίδουν πρόγραμμα μέχρι σήμερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα που έγινε η έφοδος της αστυνομίας.

Πηγή φωτό: Twitter

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση αλλά ούτε και διάψευση της πληροφορίας από επίσημη πηγή.