Κάρολος προς χωρικούς: Η γη σας μου ανήκει

Ο πρίγκηπας Κάρολος, εκτός από πρώτος διάδοχος του θρόνου είναι και Δούκας της Κορνουάλης, μία έκταση (Δουκάτο) που ξεπερνά τα 530.000 στρέμματα και το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του εκτιμάται στα 763 εκατομμύρια λίρες (περίπου 907 εκατομμύρια ευρώ). 

Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες και μάλιστα οι κάτοικοι της Κορνουάλης βλέπουν με μεγάλη συμπάθεια τον Δούκα τους. Αυτό όμως μέχρι σήμερα. 

Με επίσημη επιστολή σε όλους τους... υπηκόους του, ο Κάρολος ξεκαθαρίζει ότι έχει το δικαίωμα να σκάψει κάτω από τα σπίτια τους (άγνωστο γιατί) , καθώς η γη της Κορνουάλης του ανήκει!  

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι ξύπνησαν σήμερα και βρήκαν στην πόρτα τους επιστολή φεουδαρχικού τύπου από το Δουκάτο της Κορνουάλης, η οποία τους ενημέρωνε ότι ο Πρίγκιπας Κάρολος "επαναβεβαιώνει το δικαίωμα να κάνει εξορύξεις κάτω από τα σπίτια τους , το οποίο προκύπτει από την επί 600 χρόνια κυριαρχία του στις εκτάσεις τους Δουκάτου".

Το Δουκάτο λέει ότι έχει στην κατοχή του το έδαφος από τη δημιουργία του, το 1337 και ουσιαστικά έστειλε στους κατοίκους μια "απλή καταγραφή των υφιστάμενων δικαιωμάτων του διαδόχου" όπως δημοσιεύει σήμερα η Telegraph.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα - δεν βρισκόμαστε πια στον 14o αιώνα και οι κάτοικοι της Κορνουάλης δεν είναι πια οι ταπεινοί και φοβισμένοι αγρότες της εποχής της φεουδαρχίας.

"Όταν αγόρασα το ακίνητο , εξέτασα πολύ προσεκτικά τις πράξεις του συμβολαίου. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι ο Πρίγκηπας Κάρολος έχει δικαίωμα να κάνει ανασκαφές για μεταλλεία και ορυκτά μέσα ή κάτω από τα σπίτια μας. Αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από την τακτική ενός νταή και έγινε για να διασφαλιστεί ότι ο Δούκας παίρνει ό, τι θέλει " δήλωσε εξοργισμένη η Clive Donner, 60 ετών, στην Telegraph.