Αίτηση για σύνταξη θα κάνει ο πρίγκηπας Κάρολος

Ο Πρίγκιπας Κάρολος σχεδιάζει να διεκδικήσει την κυβερνητική σύνταξη που δικαιούται όταν κλείσει τα 65του χρόνια την Πέμπτη, αν και ακόμα δεν έχει αρχίσει τη δουλειά που γεννήθηκε για να κάνει.

Ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β ' είναι ο πρώτος στην διαδοχή του θρόνου. Ωστόσο είναι και ο... μακροβιότερος διάδοχος στην ιστορία της Βρετανίας, καθώς η μητέρα του έγινε μονάρχης το 1952, όταν εκείνος ήταν μόλις 3 ετών. 

Ωστόσο, αν και δεν έχει δουλέψει ποτέ του, ο μελλοντικός βασιλιάς δικαιούται περίπου 110 λίρες (130 ευρώ ) ανά εβδομάδα, λόγω της υπηρεσίας του στο Βασιλικό Ναυτικό και εθελοντικές εισφορές που έχει κάνει. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Μπάκιγχαμ, ο Κάρολος θα κάνει κανονικά τα χαρτιά του και θα συνταξιοδοτηθεί, όπως προβλέπει το βρετανικό Σύνταγμα. Όμως, ο πρίγκηπας σκοπεύει να παραχωρήσει σύνταξη της κυβέρνησης σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά τους ηλικιωμένους. 

Φυσικά, ο 65χρονος Κάρολος, δεν θα πεινάσει. Εφόρου ζωής, απολαμβάνει  τα κέρδη του  Δουκάτου της Κορνουάλης (ιδρύθηκε το 1337 από το βασιλιά Εδουάρδο II για την παροχή εισοδήματος στον πρωτότοκο γιο και διάδοχο του μονάρχη)- τα οποία ανέρχονται σε εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Συγκεκκριμμένα, το Δουκάτο της Κορνουάλης ξεπερνά σε έκταση τα 530.000 στρέμματα και το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του εκτιμάται στα 763 εκατομμύρια λίρες (περίπου 907 εκατομμύρια ευρώ).

Ως δημόσιος "βασιλικός" οργανισμός, απαλλάσσεται από το φόρο υπεραξίας και τον φόρο των εταιρειών.  Ωστόσο, ο πρίγκιπας οφείλει να πληρώνει φόρο για τα έσοδα που προέρχονται από τις γαίες του.