Η σέξι Δανέζα που σκότωνε τζιχαντιστές στο Κουρδιστάν – Την αποκήρυξαν

«Θεωρούμαι τρομοκράτης στην ίδια μου τη χώρα»

Εγκατέλειψε τις σπουδές της για να πολεμήσει στο πλευρό των Κούρδων στην Κομπάνι ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Η 23χρονη Joanna Palani έχει κουρδική καταγωγή αλλά ζει από την ηλικία των τριών στη Δανία. Η τολμηρή νεαρή, εκπαιδεύτηκε ως ελεύθερη σκοπευτής από και ισχυρίζεται ότι σκότωσε τουλάχιστον 100 μαχητές του ΙΚ. Τώρα, έχει επιστρέψει στην πατρίδα της και όπως ισχυρίζεται σε αποκλειστική συνέντευξη στην Daily Mail, «έχει χάσει τα πάντα», έχει στιγματιστεί ως τρομοκράτης και πάνω απ' όλα, είναι καταζητούμενη από τον ISIS. 

«Ήμουν πρόθυμη να εγκαταλείψω τη ζωή μου και την ελευθερία μου για να σταματήσω τον ISIS, έτσι ώστε η Ευρώπη να είναι ασφαλής. Αυτή ήταν η επιλογή μου. Αλλά θεωρούμαι τρομοκράτης στην ίδια μου τη χώρα», λέει και συμπληρώνει «Ζω σε μια από τις καλύτερες χώρες του κόσμου, αλλά δεν έχω να φάω και είμαι άστεγη παρά το γεγονός ότι εργάζομαι full time. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν». Η Palani αισθάνεται ότι καταδιώκεται από τις αρχές της Δανίας ενώ ήδη ζει στη σκιά καθώς το Ισλαμικό Κράτος την έχει επικηρύξει με 1 εκατομμύριο δολάρια. Αναγκασμένη να μετακινείται διαρκώς, δυσκολεύεται αρκετά τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά. «Η κυβέρνηση της Δανίας προσπαθεί να με χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα και να με εξισώσει δημόσια με το Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν είμαι εγκληματίας». 

Η Joanna συνελήφθη στις 7 Δεκεμβρίου από τις μυστικές υπηρεσίες της Δανίας υπό τη νέα αντιτρομοκρατική νομοθεσία που απαγορεύει τους πολίτες να συμμετέχουν στις συράξεις της Συρίας και του Ιράκ. Φυλακίστηκε για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες και αφέθηκε ελεύθερη στις 23 Δεκεμβρίου. 

«Ο ISIS θέλει να με σκοτώσει, να με αιχμαλωτήσει και να με αναγκάσει να ασπαστώ το Ισλάμ ή να με κάνει σκλάβα του σεξ», δηλώνει.