Ιταλία: Φόβοι για 30 νεκρούς στο ξενοδοχείο, ανάμεσά τους και παιδιά

Μέχρι αυτήν τη στιγμή δύο άνθρωποι έχουν διασωθεί και ένας έχει ανασυρθεί νεκρός - Αργούν να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία λόγω πυκνής χιονόπτωσης

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι, οι περισσότεροι τ6ουρίστες, αγνοούνται από χθες το βράδυ στην τοποθεσία Φαρίντολα της κεντρικής Ιταλίας - έξω από την πόλη Πεσκάρα- όταν το ξενοδοχείο Rigopianο που έμεναν, καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης.

Καθώς οι ώρες περνούν και μεγάλο μέρος των σωστικών συνεργείων δεν έχει καταφέρει ακόμη να προσεγγίσει το ξενοδοχείο λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, εκφράζονται φόβοι ότι όλοι όσοι αγνοούνται θα βρεθούν τελικά νεκροί, λόγω και των πολικών θερμοκρασιών.

Τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά δεν καταφέρνουν έως τώρα να εντοπίσουν επιζώντες.Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI, μεταξύ των αγνοουμένων στο ξενοδοχείο Rigopiano υπάρχουν και μικρά παιδιά. 

Μέχρι αυτήν τη στιγμή δύο άνθρωποι έχουν διασωθεί και τρεις έχουν ανασυρθεί νεκροί από το ξενοδοχειακό συγκρότημα το οποίο έχει καλυφθεί από το χιόνι.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα - σύμφωνα με έναν πελάτη που έφυγε την Τρίτη από το ξενοδοχείο, φαίνονται το ισόγειο όπου ήταν η εσωτερική πισίνα και το σπα. Οι επάνω όροφοι είναι εντελώς κατεστραμμένοι με τον τελευταίο να έχει γίνει σκόνη.   

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΙΤΑΛΙΑ RIGOPIANO ΧΙΟΝΙ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΙΤΑΛΙΑ RIGOPIANO ΧΙΟΝΙ

 Επίσης, δέιχνουν τν αγωνιώδη προσπάθεια των διασωστών να ανοίξουν τρύπα στο χιόνι και να φτάσουν τους εγκλωβισμένους.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΙΤΑΛΙΑ RIGOPIANO ΧΙΟΝΙ 

Οι δύο άνθρωποι που κάλεσαν σε βοήθεια κατάφεραν να σωθούν

Σε λίγη ώρα, αναμένεται να φτάσει με ελικόπτερο, στο σημείο της τραγωδίας και ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι. «Είμαστε όλοι με κομμένη την ανάσα, και ελπίζουμε να μπορέσουν να βρεθούν επιζώντες», δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η χιονοστιβάδα αποκολλήθηκε από το βουνό Γκραν Σάσσο εξαιτίας πιθανώς των χθεσινών σεισμών.

Το ξενοδοχείο απέχει τέσσερα χιλιόμετρα από το πλησιέστερο χωριό και από χθες το πρωί είχαν διακοπεί οι τηλεφωνικές συνδέσεις. Η χιονοστιβάδα, εκτός από την κατάρρευση δυο ορόφων του ξενοδοχείου, προκάλεσε, παράλληλα, και την διακοπή της ηλεκτροδότησης, με θερμοκρασία η οποία την νύχτα αγγίζει συχνά τους οκτώ βαθμούς κάτω από το μηδέν.