Επαναπατρίστηκε η σορός του Ρώσου πρέσβη που δολοφονήθηκε στην Άγκυρα

Στο αεροδρόμιο, πριν την αναχώρηση του αεροσκάφους, έγινε μία μικρή επιμνημόσυνη δέηση από ελληνοθόρδοξο ιερέα

Τυλιγμένο με τη Ρωσική σημαία, το φέρετρο με τη σορό του πρέσβη Αντρέι Καρλόφ έφτασε το μεσημέρι με όλες τις τιμές στο αεροδρόμιο της Άγκυρας Esenboga, από όπου επαναπατρίστηκε αργά το απόγευμα αεροπορικώς για τη Μόσχα.

Στο αεροδρόμιο, πριν την αναχώρηση του αεροσκάφους, έγινε μία μικρή επιμνημόσυνη δέηση από ελληνοθόρδοξο ιερέα, ενώ η σύζυγός του αδικοχαμένου πρέσβη, Μαρίνα, ήρθε αεροπορικώς από τη Ρωσία, για να συνοδέψει πίσω στην πατρίδα τη σωρό του άντρα της.  

Το φέρετρο με τη σορό του Αντρέι Καρλόφ μεταφέρθηκε στο ρωσικό αεροσκάφος από μία τιμητική φρουρά 6 Τούρκων στρατιωτών. 

«Η οδύνη μας είναι μεγάλη», δήλωσε κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης τελετής ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τουγκρούλ Τουρκές, αποτίνοντας φόρο τιμής στη μνήμη ενός διπλωμάτη που «κατέβαλλε σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει πρόοδος σε όλους τους τομείς, στις σχέσεις» μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταδίκασε την «ανίερον και απάνθρωπον ταύτην πράξην εναντίον της ζωής ενός καλού ανθρώπου και αξίου διπλωμάτου, ο οποίος εργάζετο μόνον δια την ειρήνην».

Εν τω μεταξύ, ομάδα ρώσων ερευνητών έφθασε στην Άγκυρα προκειμένου να συνδράμει τις έρευνες για τη δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή ενώ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ακόμη ότι δεν υπάρχουν οποιαδήποτε σχέδια για να κλείσει προσωρινά η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα ή για να απομακρυνθούν οι ρώσοι διπλωμάτες και οι συγγενείς τους από την Τουρκία.