Βομβάρδισαν λεωφορείο αυτονομιστές στο Ντονέτσκ

Φόβοι ότι ακόμη ένας κύκλος αίματος θα ανοίξει στην ανατολική Ουκρανία μετά την αιματηρότερη επίθεση που σημειώνεται στην περιοχή, μετά την έναρξη της επίσημης εκεχειρίας, στις 9 Δεκεμβρίου.

Ένδεκα άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό εναντίον ενός σημείου ελέγχου του ουκρανικού στρατού, από τον οποίο επλήγη ένα λεωφορείο στην αυτονομιστική φιλορωσική ανατολική Ουκρανία.

Ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τους 11. Όλοι οι νεκροί ήταν άμαχοι.

Το λεωφορείο επλήγη κοντά σ' ένα σημείο ελέγχου του ουκρανικού στρατού στη στρατηγικής σημασίας οδό που συνδέει το αυτονομιστικό προπύργιο του Ντονέτσκ και τη Μαριούπολη, στις όχθες της Αζοφικής, την τελευταία μεγάλη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών αρχών.

Μετά την κήρυξη εκεχειρίας, ένας Ουκρανός στρατιώτης και τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν στο Ντόνετσκ. Οι θάνατοι αυτοί σημειώθηκαν την επομένη της αποτυχίας των συνομιλιών στο Βερολίνο για τη διοργάνωση μιας ειρηνευτικής διάσκεψης κορυφής με τους ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Κιέβου, οι αυτονομιστές έβαλαν με πολλαπλούς εκτοξευτήρες κατά του σημείου ελέγχου και του λεωφορείου. Περισσότερες από 40 ρουκέτες έπεσαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και όλοι στρέφουν πλέον ανήσυχο βλέμμα προς την αιματοβαμμένη περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, με το φόβο ότι οι επιθέσεις και η βία δεν θα σταματήσουν εδώ.