Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών του Norman Atlantic

Η πυρκαγιά στο πλοίο Norman Atlantic έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 13 ανθρώπους —μεταξύ των οποίων και δύο Αλβανοί ναυτικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης—, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι τα θύματα θα είναι περισσότερα αφού οι ιταλικές αρχές έχουν διαπιστώσει ήδη την παρουσία παράνομων μεταναστών μεταξύ των επιβατών και θεωρούν μη αξιόπιστη τη λίστα των επιβαινόντων.
Η ιταλική ακτοφυλακή ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι απόψε εντοπίστηκε και περισυνελέγη άλλο ένα πτώμα από το ιταλικό πολεμικό ναυτικό.

Εκτός από τους έντεκα επιβάτες, δύο Αλβανοί ναυτικοί που προσπάθησαν να βοηθήσουν τους διασώστες, σκοτώθηκαν όταν έσπασε ο κάβος του ρυμουλκού στο οποίο επέβαιναν.

Πάντως η πληροφόρηση σχετικά με τη ναυτική τραγωδία του Norman Atlanti παραμένει χαοτική.

Ακόμη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο Norman Atlantic ρυμουλκείται προς το Πρίντεζι, αλλά η διαδικτυακή πύλη της ιταλικής εφημερίδας La Stampa αναφέρει ότι συνεχίζεται το μπρα-ντε-φερ με την Αλβανία, για τον τελικό προορισμό του.

Περί τις 19:00, ώρα Ιταλίας, (20.00 ώρα Ελλάδας) αναμένεται να φτάσει, πιθανότατα στο Πρίντεζι, το ελικοπτεροφόρο Σαν Τζόρτζιο, το οποίο μεταφέρει περίπου 200 διασωθέντες.

Οι έρευνες πάντως για την εξεύρεση αγνοουμένων συνεχίζονται. Οι έρευνες συνεχίζονται με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς δύο ελικοπτέρων S-70 του Πολεμικού Ναυτικού και ενός AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, στην περιοχή της Αδριατικής παραμένει η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ με το οργανικό ελικόπτερο της -που έχει σταλεί σε άλλο συμβάν με πλοίο στην περιοχή των Οθωνών-, στην Κέρκυρα βρίσκονται σε ετοιμότητα άλλα 2 ελικόπτερα NH-90 του Στρατού Ξηράς -πέραν των τριών που επιχειρούν- και στο Ιόνιο παραμένει το πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΑΞΙΟΣ.

Τα εν λόγω μέσα έχουν τεθεί στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Ακολουθουθεί φωτογραφικό υλικό από το φλεγόμενο και ακόμα ακυβέρνητο πλοίο