Βρέθηκε και ο τελευταίος “αγνοούμενος” του Costa Concordia

Τρία χρόνια μετά το πολύνεκρο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, το λιμενικό ανέσυρε μία ακόμα σορό  από το εσωτερικό του πλοίου - κατά τη διάρκεια των εργασιών αποσυναρμολόγησης στο λιμάνι της Γένοβας - που πιστεύει ότι θα είναι και η τελευταία. 

Από τους 33 καταμετρημένα θύματα, μόνο ένας επιβάτης θεωρούταν ακόμα " αγνοούμενος" αφού το πτώμα του δεν είχε βρεθεί.  Η ακτοφυλακή της Ιταλίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι η σορός - η οποία δεν αναγνωρίζεται οπτικά- πιθανότατα ανήκει στο Russel Rebello, έναν 33χρονο Ινδό ο οποίος εργαζόταν ως σερβιτόρος. 

«Τα λείψανα του Ινδού σερβιτόρου εντοπίστηκαν στο εσωτερικό μιας καμπίνας που βρισκόταν στο όγδοο κατάστρωμα του πλοίου» ανέφερε στον ιστότοπό της η ιταλική εφημερίδα La Stampa, επικαλούμενη τοπικούς αξιωματούχους.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο αδελφός του θύματος. «Η σορός του μικρότερου αδελφού μου εντοπίστηκε τελικά μέσα σε μια καμπίνα, όπου παρέμεινε εγκλωβισμένη για περισσότερες από 1.025 ημέρες» έγραψε ο Κέβιν Ρεμπέλο, Ινδός υπήκοος, στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Ο ίδιος είπε ότι τα λείψανα του αδελφού του θα υποβληθούν σε τεστ DNA προκειμένου να υπάρξει η οριστική επιβεβαίωση της ταυτότητάς του, προτού η σορός του επαναπατριστεί στην Ινδία.

Τον περασμένο Αύγουστο, οι ελπίδες της οικογένειας του άτυχου άνδρα αναπτερώθηκαν αδίκως όταν οι αρχές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν ανθρώπινα λείψανα στο πλοίο. Όμως, τελικά αποδέχθηκε ότι δεν επρόκειτο για οστά ανθρώπου αλλά κόκαλα από αρνί.

Το Costa Concordia, βυθίστηκε στις 13 Ιανουαρίου του 2012 σε μικρή απόσταση από το νησί Τζίλιο, στα ανοικτά των ακτών της Τοσκάνης, αφού προσέκρουσε σε ύφαλο.