Αγωνία για τους συγγενείς των δύο αγνοουμένων του Costa Concordia

Τη νύχτα της  13ης Ιανουαρίου του 2012, το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Costa Cosncordia βυθίστηκε έξω από το νησάκι Τζίλιο, ανοικτά της Τοσκάνη, παρασέρνοντας στον Θάνατο 21 ανθρώπους, επιβάτες και πλήρωμα. 

Είκοσι μήνες μετά την ανέλκυσή του, 2 άνθρωποι παραμένουν αγνούμενοι και οι συγγενείς τους ακόμα ελπίζουν.  

Η επιχείρηση της αναζήτησης των δύο αγνοουμένων, που εκτιμάται ότι εγκλωβίστηκαν στο κρουαζιερόπλοιο κατά την βύθισή του- πιθανότατα να αρχίσει αύριο, Πέμπτη. 

Σήμερα έφτασε στο σημείο της ανέλκυσης -  για πρώτη φορά μετά το δυστύχημα- η Στεφανία Βιντσένσι, κόρη της μιας αγνοούμενης. Ήταν και η ίδια επιβάτης του “Κόστα Κονόρντια”, αλλά διεσώθη.  

“Μετά από ένα χρόνο, είναι ανεπίτρεπτο να μην την έχουν βρει ακόμα. Ελπίζω όταν το πλοίο είναι ασφαλές στην επιφάνεια, να μπορέσουν να την φέρουν στο σπίτι”, λέει με παράπονο στις κάμερες.

Με αγωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις και ο Κέβιν Ρεμπέλο, ο αδερφός του δεύτερου αγνοουμένου, ενός σερβιτόρου στο μοιραίο πλοίο. 

Ο Νοτιοαφρικανικός μηχανολόγος Νικ Σλόουν,  ο επικεφαλής της επιχείρησης ανέλκυσης,  υποσχέθηκε στους συγγενείς των αγνοουμένων ότι θα κάνει ότι μπορεί για να εντοπίσει τις σωρούς των δύο θυμάτων και να τους παραδώσει τους αγαπημένους τους. 

Το Concordia - που θυμίζει πια πλοίο-φάντασμα- πρόκειται τώρα να ρυμουλκηθεί στο κοντινό λιμάνι Πιομπίνο,  στο Λιβόρνο, για να διαλυθεί. Οι αρχές τώρα θα πρέπει να φροντίσουν για την ενίσχυση των κατεστραμμένων τμημάτων του πλοίου, ώστε να μην καταρρεύσουν κατά την ρυμούλκησή του.