Επιλέχθηκαν οι υποψήφιοι έποικοι του Άρη

Μετά από πολύμηνες συνεντεύξεις και "οντισιόν", η διοίκηση του προγράμματος Mars One επέλεξε τελικά τους πρώτους υποψήφιους για το φιλόδοξο προγραμμα εποικισμού στον Κόκκινο πλανήτη. 

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είχαν ξεπεράσει τις 200 000, από άτομα από όλο τον κόσμο. Τελικά, για την πτήση στον Άρη και τη δημιουργία της πρώτης ανθρώπινης αποικίας επιλέχτηκαν 1058 άτομα- 586 άνδρες και 472 γυναίκες.

Τα επόμενα δύο χρόνια, οι επιλεγμένοι υποψήφιοι θα περάσουν από διάφορες σκληρές δοκιμασίες, στις οποίες θα αξιολογηθούν οι φυσικές και ψυχοσυναισθηματικές δυνατότητες.

Στον τελικό,  6 ομάδες των 4 ατόμων στην καθεμία θα διαγωνιστούν για το δικαίωμα να ταξιδέψουν το 2025 στον Κόκκινο πλανήτη και η τελική επιλογή θα γίνει με τη βοήθεια της ψηφοφορίας του κοινού.

Διαβάστε εδώ για το τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα Mars One, αλλά και το πώς θα ήταν η ζωή στον Άρη, σε περίπτωση που κάποια στιγμή αποφασίσετε να ταξιδέψετε- άνευ επιστροφής- στον Άρη...

Η σύνθεση των 1.058 υποψηφίων – οι οποίοι ενημερώθηκαν μέσω email-  σύμφωνα με το Popular Science, διαμορφώνεται ως εξής: η αναλογία ανδρών – γυναικών είναι 55%-45% αντίστοιχα. Το 63% είναι κάτοχοι πανεπιστημιακού πτυχίου ή ανώτερων τίτλων, ενώ το 3% κατέχουν πτυχία ιατρικής.

Το 76% εργάζονται, το 15% πηγαίνουν ακόμα σε κάποιο σχολείο/ σχολή ενώ το 8% είναι άνεργοι. Όσον αφορά την προέλευσή τους, το 43% προέρχονται από την Αμερική, το 27% από την Ευρώπη, το 21% από την Ασία, το 5% από την Αφρική και το 4% από την Ωκεανία. Το 34% των επίδοξων αποίκων είναι ηλικίας κάτω των 25, το 65% βρίσκεται μεταξύ 26 και 55 και το 2% είναι άνω των 56.

Γενικότερα, στον δεύτερο γύρο συμμετέχουν υποψήφιοι από 107 χώρες. Ωστόσο, το "παιχνίδι" δεν έχει τελειώσει για αυτούς που δεν προκρίθηκαν, καθώς είναι πιθανή η επιλογή επιπλέον υποψηφίων στο μέλλον.