Η Google “σβήνει κεράκια” για το Little Nemo

Ο Little Nemo έγινε 107 ετών. Και η google τιμά το “μπαμπά” του, Winsor McCay.

Έτσι το λογότυπο της πιο γνωστής μηχανής αναζήτησης είναι αφιερωμένο σήμερα στον Αμερικανό σκιτσογράφο, “μπαμπά” του ήρωα.

Ο ήρωας, που το όνομά του σημαίνει "κανένας" ζει μέσα από τα βραδινά του όνειρα και έχει σκοπό να φτάσει στη Slumberland, δηλαδή στη Χώρα του Ελαφρού Ύπνου, την οποία κυβερνά ο Βασιλιάς Μορφέας και ο οποίος τον χρειάζεται για να κάνει παρέα στην κόρη του, την Πριγκίπισσα.

Η συγκεκριμένη σειρά κόμικς δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 1905 στην εφημερίδα New York Herald με τον τίτλο “Little Nemo in Slumberland” (Ο Μικρός Νέμο στην Σλάμπερλαντ) και στις 3 Σεπτεμβρίου 1911 στην εφημερίδα New York American με τον τίτλο “In the Land of Wonderful Dreams” (Στην Χώρα των Υπέροχων Ονείρων).

Αν και αρχικά το κόμικ δεν γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία αναγνωρίστηκε διεθνώς στις αρχές του 21ου αιώνα.

Ο Winsor Zenic McCay έγινε γνωστός τόσο για τον Little Nemο, όσο και για κινούμενο σκίτσο Gertie το Dinosaur το 1914. Αναγνωρίζεται ως ένας από τους πιο παραγωγικούς και καινοτόμους δημιουργούς καρτούν και τα έργα του έχουν συχνά ύφος σκοτεινό και σουρεαλιστικό ύφος, παρά το στοιχείο της παιδικότητας.