Κουβέντα για το όπλο του μακελειού ο Τραμπ – Έφταιγε ο ψυχασθενής δράστης

Κουβέντα για το όπλο του μακελειού ο Τραμπ – Έφταιγε ο ψυχασθενής δράστης

Υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει το «δύσκολο πρόβλημα των ψυχικών ασθενειών», παραβλέποντας το ότι ο 19χρονος είχε στην κατοχή του ένα αυτόματο τουφέκι

Την ώρα που – για μία ακόμα φορά – η Αμερική θρηνεί 17 θύματα ένοπλης επίθεσης και η συζήτηση για την ελεύθερη οπλοκατοχή έχει ξαναφουντώσει, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε διάγγελμα για το μακελειό σε σχολείο στη Φλόριντα, χωρίς να αναφέρει ούτε μια φορά τη φράση «πυροβόλο όπλο» κατά τη διάρκεια της σύντομης δήλωσής του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εξήγησε ότι απευθύνεται σε ένα «έθνος που υποφέρει» και υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το «δύσκολο πρόβλημα των ψυχικών ασθενειών», παραβλέποντας το γεγονός ότι ο 19χρονος δράστης σκότωσε 17 ανθρώπους με ένα αυτόματο τουφέκι AR-15 – το αγαπημένο όπλο των μακελάρηδων στις ΗΠΑ,  καθώς είναι φθηνό, φονικό και νόμιμο σχεδόν σε όλες τις πολιτείες.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί το Πάρκλαντ της Φλόριντας, για να συναντηθεί με επιζώντες και τοπικούς αξιωματούχους ενώ απηύθυνε έκκληση για συμφιλίωση και ειρήνη στη χώρα.

«Εάν έχετε ανάγκη από βοήθεια, στραφείτε σε έναν καθηγητή, ένα μέλος της οικογένειάς σας, ένα στέλεχος της τοπικής αστυνομίας ή ένα ηγετικό μέλος της θρησκευτικής κοινότητας. Απαντήστε στο μίσος με αγάπη, απαντήστε στη σκληρότητα με ευγένεια» επισήμανε.

«Θα πρέπει να εργαστούμε επίσης προκειμένου να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα στη χώρα μας η οποία θα ενστερνίζεται την αξιοπρέπεια της ζωής η οποία με τη σειρά της θα οικοδομεί βαθιές και ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις» τόνισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Κανένα παιδί ή δάσκαλος δεν θα πρέπει να κινδυνεύει σε αμερικανικά σχολεία, είπε ο πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας το μακελειό «μια σκηνή φρικτής βίας, μίσους και κακίας».

Σε ένα tweet που έστειλε το πρωί, ο μεγιστάνας επέρριψε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα σε έναν «ψυχικά διαταραγμένο» και την έλλειψη επαγρύπνησης.

«Τόσες ήταν οι ενδείξεις ότι ο δράστης της επίθεσης στη Φλόριντα ήταν ψυχικά διαταραγμένος, ώστε είχε αποβληθεί από το σχολείο για την κακή και ασταθή συμπεριφορά του. Οι γείτονές του και οι συμμαθητές του γνώριζαν ότι αντιπροσωπεύει ένα σοβαρό πρόβλημα. Να ενημερώνετε πάντα τις αρχές, ξανά και ξανά!» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter.