Βίντεο-ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση στο σχολείο της Φλόριντα

Βίντεο-ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση στο σχολείο της Φλόριντα

Οι μαθητές εικονίζονται τρομοκρατημένοι κάτω από τα θρανία τους

Τρομοκρατημένοι μαθητές προσπαθούν να προστατέψουν τις ζωές τους από την επίθεση ενός πρώην σπουδαστή του λυκείου Marjory Stoneman Douglas της πόλης Πάρκλαντ, στην Πολιτεία της Φλόριντας, ο οποίος άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο με αποτέλεσμα τουλάχιστον 17 μαθητές να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν.

Ο δράστης, ηλικίας περίπου 18 ετών, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στην κοινότητα αυτή, κοντά στο Κοράλ Σπρινγκς, δήλωσε ο Ίσραελ, σερίφης στην κομητεία Μπρόουαρντ.

Πρόκειται για τη 18η επίθεση ενόπλου μέσα σε σχολείο από την αρχή της χρονιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο νεαρός διέπραξε το μακελειό λίγη ώρα πριν τελειώσει το τελευταίο μάθημα, στις 14:30 (τοπική ώρα).

Ο Ρόμπερτ Ράνσι, ο λυκειάρχης, δήλωσε ότι τη σφαγή πιθανότατα διέπραξε πρώην σπουδαστής του σχολείου και έκανε λόγο, όπως και το γραφείο του σερίφη, για «πολλούς νεκρούς».

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με τραύματα «διάφορων βαθμών σοβαρότητας», σύμφωνα με τον σερίφη Σκοτ Ίσραελ. Αρκετοί διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ελικόπτερο.

Αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί, που αφήνουν να εννοηθεί ότι ο νεαρός χρησιμοποίησε ημιαυτόματο όπλο, ακούγονται σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο που προφανώς μαγνητοσκοπήθηκε μέσα σε μια τάξη του λυκείου και μεταδόθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Οι μαθητές εικονίζονται τρομοκρατημένοι κάτω από τα θρανία τους, απόλυτα σιωπηλοί, καθώς ακούν τους πυροβολισμούς.

«Δεν είχαμε λάβει καμιά προειδοποίηση, (δεν είχαμε) καμία ένδειξη», ανέφερε ο λυκειάρχης Ράνσι. «Εξ όσων γνωρίζουμε δεν είχε διατυπωθεί καμιά απειλή».

Το λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας είχε 3.000 μαθητές το 2014.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «ενημερώθηκε» για την επίθεση· «παρακολουθούμε την κατάσταση», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Κανένα παιδί, κανένας δάσκαλος και κανένας άλλος δεν θα έπρεπε να νιώθει πως δεν είναι ασφαλής μέσα σε οποιοδήποτε αμερικανικό σχολείο», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter.