Ο μακελάρης της Φλόριντα είχε εμμονή με τα όπλα και σκότωνε ζώα

Ο μακελάρης της Φλόριντα είχε εμμονή με τα όπλα και σκότωνε ζώα

Η μητέρα του καλούσε συχνά την αστυνομία για να τον τρομάξει

Ο νεαρός που φέρεται να άνοιξε πυρ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μέσα στο λύκειο στο οποίο είχε φοιτήσει και από το οποίο είχε αποβληθεί, στη νοτιοανατολική Φλόριντα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 17 μαθητές είχε επικίνδυνο παρελθόν.

Ο ύποπτος, ο οποίος κατονομάστηκε ως ο Νίκολας Κρουζ, πρώην σπουδαστής του λυκείου, 19 ετών, που είχε αποβληθεί από το σχολείο εξαιτίας της κακής διαγωγής του, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στην κοντινή κοινότητα Κοράλ Σπρινγκς, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μπρόουαρντ, ο Σκοτ Ίσραελ.

Ώρες μετά το μακελειό, οι άνθρωποι που γνώριζαν τον Κρουζ τον περιέγραψαν ως ένα «προβληματικό παιδί» που απολάμβανε να επιδεικνύει τα όπλα του, να καυχιέται για τη δολοφονία ζώων και η μητέρα του έφθανε στο σημείο να καλεί την αστυνομία για να του βάλουν μυαλό... Σε ένα σχολείο με περίπου 3.000 μαθητές, ο Κρουζ παρέμεινε κλειστός στον στον εαυτό του και είχε λίγους φίλους, αλλά  προκαλούσε το φόβο σε αρκετούς συμμαθητές του εξαιτίας της εριστικής συμπεριφορά του και των ξεσπασμάτων βίας.

«Πάντα οπλοφορούσε», ανέφερε ένας μαθητής στο WFOR-TV.  «Εξαιτίας των τρελών πραγμάτων που έκανε, έπαιρνε συχνά αποβολές από το σχολείο», συμπλήρωσε. Ο Jim Gard, ένας καθηγητής μαθηματικών στο Λύκειο Stoneman Douglas, δήλωσε ότι ο 19χρονος ήταν μαθητής του κατά το πρώτο εξάμηνο του σχολικού έτους 2016-17. Στην τάξη, ήταν ήσυχος και δεν ενοχλούσε κανέναν. 

Αλλά η διεύθυνση του σχολείου άρχισε να ανησυχεί για τη συμπεριφορά του και ξεκίνησε τις προειδοποιήσεις. «Λάβαμε ηλεκτρονικά μηνύματα γι 'αυτόν από τη διοίκηση», ανέφερε ο Gard.

Ο σερίφης ανέφερε πως ο νεαρός χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου AR-15, το οποίο είναι πολύ εύκολο να αγοράσει οποιοσδήποτε σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ.

Ο Κρουζ, γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1998, είχε αναρτήσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης «πολύ ανησυχητικά» μηνύματα, ανέφερε ο σερίφης Ίσραελ επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να αναφέρονται στις Αρχές συμπεριφορές αυτού του είδους.