Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Φλόριντα – Φόβοι για πολλούς νεκρούς

Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Φλόριντα – Φόβοι για πολλούς νεκρούς

Ο δράστης συνελήφθη, όπως έκανε γνωστό ο τοπικός σερίφης

Σε «κόκκινο συναγερμό» έχει τεθεί η αστυνομία της κομητείας Μπρόουαρντ της Φλόριντα, μετά από πυροβολισμούς σε σχολείο της πόλης Πάρκλαντ.

Τοπικό δίκτυο κάνει λόγο για τουλάχιστον 20 τραυματίες, ενώ ο επικεφαλής της πυροσβεστικής δήλωσε στην εφημερίδα Miami Herald ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός. Αργότερα, ο γερουσιαστής της Φλόριντα Μπιλ Νέλσον δήλωσε στο NBC News ότι υπάρχουν "αρκετοί" νεκροί.

«Πολλοί είναι οι νεκροί», δήλωσε και ο Ρομπέρ Ροάνσι, διευθυντής του σχολείου.

Ο σερίφης της κομητείας έκανε γνωστό στο Twitter ότι ο δράστης συνελήφθη, περίπου μία ώρα μετά το περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε την ώρα που οι μαθητές επρόκειτο να σχολάσουν.

Εικόνες που μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν δεκάδες μαθητές να βγαίνουν τρέχοντας από το σχολείο, κάποιοι με ψηλά τα χέρια. Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας βρίσκονται στο λύκειο Marjory Stoneman Douglas στην πόλη Πάρκλαντ, στην ανατολική ακτή της Φλόριντας.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτής της τρομερής κατάστασης στην κομητεία Μπρόουαρν στη Φλόριντα με αναφορές για πυροβολισμούς σε σχολείο», ανέφερε με tweet του ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής της Πολιτείας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο σχολείο φοιτούν περίπου 3.100 μαθητές.