Αφαίρεσαν 14 παρασιτικά σκουλήκια από το μάτι της!

Αφαίρεσαν 14 παρασιτικά σκουλήκια από το μάτι της!

Το μικροσκοπικό είδος είχε παρατηρηθεί μόνο στα βοοειδή

Μια γυναίκα του Όρεγκον έχει το δυσάρεστο προνόμιο να είναι ο πρώτος άνθρωπος παγκοσμίως που έχει μολυνθεί από ένα μικροσκοπικό είδος σκουληκιού που παρατηρήθηκε μόνο στα βοοειδή και που μεταδίδεται από μύγες που τρέφονται με τη λίπανση των ματιών, όπως ανέφεραν χθες ερευνητές από τις ΗΠΑ.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ σημείωσε ότι 14 ημιδιαφανείς παρασιτοί σκώληκες του είδους Thelazia gulosa, που έχουν μήκος λιγότερο από μισή ίντσα, εξήχθησαν από το μάτι της 26χρονης γυναίκας. Το συγκεκριμένο είδος σκουλικιού, είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν σε βοοειδή σε στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες και τον Νότιο Καναδά, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Tropical Medicine and Hygiene. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι Βορειοαμερικανοί μπορεί να είναι πιο ευάλωτοι σε τέτοιες λοιμώξεις.

Εάν τα σκουλήκια παραμείνουν στο μάτι ενός ατόμου για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσουν ουλές κερατοειδούς και ακόμη και τύφλωση, σύμφωνα με τους ερευνητές. Η γυναίκα παρατήρησε ένα μικρό, ημιδιαφανές σκουλήκι στο αριστερό της μάτι έπειτα από έναν έντονο ερεθισμό.

Η συχνή διαμονή της στην ύπαιθρο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών την εξέθεσαν στη μόλυνση, όπως γράφει η new york post.