Στον Ερντογάν, τον μεγάλο φίλο της «Μακεδονίας» ο Ζάεφ

Στον Ερντογάν, τον μεγάλο φίλο της «Μακεδονίας» ο Ζάεφ

«Η ζώνη ελεύθερων συναλλαγών της "Μακεδονίας" μπορεί να αποτελέσει πύλη προς την Ευρώπη για τους Τούρκους επιχειρηματίες» τόνισε ο πρωθυπουργός τον Σκοπίων

Για επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ, ο οποίος και τον προσκάλεσε στην χώρα.

Ο Ζάεφ θα συναντηθεί και με τον τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει αναγνωρίσει εδώ και χρόνια την ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και πρόσφατα τόνισε και πάλι την στήριξή του στα Σκόπια, με δηλώσεις «Οι Τούρκοι και οι Μακεδόνες είναι αδέλφια και η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους».

Μιλώντας στο πρακτορείο Αναντολού, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ χαρακτήρισε την Τουρκία ως έναν από τους μεγαλύτερους φίλους, της «Μακεδονίας», και έναν από τους μεγαλύτερους δωρητές οπλικών συστημάτων της χώρας του.

«Η Τουρκία είναι μεγαλύτερος υποστηρικτής της ένταξης της "Μακεδονίας" στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» δήλωσε.

Σε... αντάλλαγμα, η «Μακεδονία είναι πάντα ανοιχτή στους Τούρκους επιχειρηματίες, οι οποίοι μπορούν να επενδύσουν στη χώρα αφορολόγητα για δέκα χρόνια» είπε ο Ζάεφ.

«Η ζώνη ελεύθερων συναλλαγών της "Μακεδονίας" μπορεί να αποτελέσει πύλη προς την Ευρώπη για τους Τούρκους επιχειρηματίες» τόνισε ο πρωθυπουργός τον Σκοπίων.

Τα Βαλκάνια, εκτίμησε ακόμα ο σκοπιανός πρωθυπουργός, δεν είναι πλέον η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε έγινε συνάντηση των βαλκανικών κρατών (στη Σόφια) για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και επιχειρηματικών δεσμών. «Φυσικά αναπτύσσουμε και επιχειρηματική συμμαχία με την Ελλάδα» είπε.