Ο Ερντογάν στηρίζει τα Σκόπια: Εσείς είστε η Μακεδονία

Ο Ερντογάν στηρίζει τα Σκόπια: Εσείς είστε η Μακεδονία

«Οι Τούρκοι και οι Μακεδόνες είναι αδέλφια και η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους»

Λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Ζόραν Ζάεφ στην 'Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος πιάνει «στασίδι» και προσφέρει απλόχερα την υποστήριξή του στην πΓΔΜ για το όνομα της Μακεδονίας.

Μιλώντας σε συνέδριο εκπατρισμένων από τα Βαλκάνια, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι «τα Σκόπια είναι Μακεδονία και ότι η Ελλάδα κάνει λάθος».

Στην ομιλία του, που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση, ο Ερντογάν είπε ότι «η Ελλάδα μπλοκάρει τη Μακεδονία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ αλλα η Τουρκία θα είναι πάντα στο πλευρό της».

Μιλώντας σε έντονο τόνο, ο Ερντογάν είπε ότι «οι Τούρκοι και οι Μακεδόνες είναι αδέλφια» ενώ υπενθύμισε την συμμαχία των δύο λαών στους Βαλκανικούς πολέμους.

«Αυτό που ξεχάσαμε το 1912 μπορεί τώρα να διορθωθεί» είπε ο Ερντογάν, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στην Άγκυρα.

«Δεν θα αφήσουμε ποτέ τους αδελφούς μας μόνους. Θα είμαστε πάντα μαζί τους. Θα τους βοηθούμε πάντα και θα παραμείνουμε πίσω τους» υποσχέθηκε.

Την είδηση μετέδωσαν διάφορα βαλκανικά μέσα, όπως το σκοπιανό tvnova.mk και το βουλγάρικο topnovini.bg.

Σύμφωνα ωστόσο με άλλα δημοσιεύματα, οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την Μακεδονία είναι παλιότερες και ανασύρθηκαν τώρα από τα βαλκανικά μέσα, εν μέσω του τεταμένου κλίματος για το ζήτημα της ονομασίας.