Έγινε και αυτό – Χειραψία μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας

Έγινε και αυτό – Χειραψία μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας

Λίγο πριν τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Ν. Κορέα

Ο αθλητισμός ενώνει ακόμα και χώρες όπως η Βόρεια και Νότια Κορέα. Σήμερα, λίγο πριν τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μου Τζάε-ιν και ο αρχηγός του κράτους της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ναμ συναντήθηκαν και αντάλλαξαν χειραψία όπως μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο Κιμ, ο οποίος ηγείται επισήμως της βορειοκορεατικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, συνάντησε τον Μουν στη διάρκεια δεξίωσης για τους ηγέτες που οργανώθηκε πριν από την τελετή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος και η σύζυγός του υποδέχθηκαν έναν-έναν τους καλεσμένους τους.

Οι εκπρόσωποι των δύο αντίπαλων κρατών, η διάθεση των οποίων φαινόταν χαλαρή, αντάλλαξαν χαμόγελα μαζί με τη χειραψία τους.

Η Κιμ Γιο Τζονγκ, η αδελφή του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν, η οποία συμμετέχει στην αντιπροσωπεία που έφθασε στην Πιονγκγιάνγκ, φάνηκε πως δεν ήταν παρούσα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είναι ο πιο υψηλόβαθμος βορειοκορεάτης αξιωματούχος που έχει μεταβεί ποτέ στη Νότια Κορέα ενώ η Γιο Τζονγκ είναι το πρώτο μέλος της δυναστείας που κυβερνά τη Βόρεια Κορέα το οποίο πάτησε το έδαφος του μεγάλου αντιπάλου μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας.