Ανακαλύφθηκε τεράστια αρχαία πόλη των Μάγια στη ζούγκλα της Γουατεμάλα

Ανακαλύφθηκε τεράστια αρχαία πόλη των Μάγια στη ζούγκλα της Γουατεμάλα

Εντοπίστηκαν χιλιάδες οικισμοί, πυραμίδες, τόποι λατρείας, πλατείες και αντικείμενα της καθημερινής ζωής

Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη έκαναν ερευνητές που εντόπισαν μια αρχαία πόλη των Μάγια κρυμμένη στην πυκνή ζούγκλα της περιοχής Πέτεν στην Γουατεμάλα.

Οι ερευνητές, χρησιμοποιώντας μια υψηλής τεχνολογίας τεχνική εναέριας χαρτογράφησης ,εντόπισαν δεκάδες χιλιάδες οικισμούς, πυραμίδες και αμυντικά έργα της φυλής των Μάγια γεγονός που υποδηλώνει ότι εκεί ζούσαν εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι εθεωρείτο στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν περίπου 60.000 κατασκευές, περιλαμβανομένων τεσσάρων βασικών τόπων τελετουργιών και μυστηρίων, με πλατείες και πυραμίδες.

Στην έκθεσή τους εκτιμούν ότι σχεδόν δέκα εκατομμύρια άνθρωποι πιθανόν να κατοικούσαν στο επίκεντρο της αυτοκρατορίας των Μάγια -τις τροπικές πεδιάδες της σημερινής Γουατεμάλα -γεγονός που σημαίνει ότι θα απαιτούνταν μαζική παραγωγή τροφίμων.

H περιοχή της χαρτογράφησης, που εκτείνεται σε 2.100 τμ, είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που εθεωρείτο ότι κατοικούνταν από τους Μάγια, ο πολιτισμός των οποίων γνώρισε την ακμή του το διάστημα 1.000 π.Χ και 900 μ.Χ κατά προσέγγιση. Οι απόγονοί τους εξακολουθούν να κατοικούν στην περιοχή.