Μοντέλα και οφθαλμόλουτρο τέλος στην Formula 1

Μοντέλα και οφθαλμόλουτρο τέλος στην Formula 1

Οι φανς θα αρκεστούν πλέον μόνο στα αυτοκίνητα και το αγωνιστικό θέαμα

Ρίγη... απογοήτευσης έχει προκαλέσει στους εκατομμύρια φανατικούς της Formula 1 η απόφαση της εταιρίας να καταργήσει τα grid girls, τα μοντέλα που έδιναν έναν πιο... θηλυκό και σέξι τόνο στο αντροκρατούμενο σπορ και στις πίστες.

Μπροστά στον φόβο να κατηγορηθεί από φεμινιστικές οργανώσεις για σεξιστική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες η Formula 1 αποφάσισε από τον Μάρτη να μην ξαναπροσλάβει μοντέλα για τα σημαιάκια, τις ομπρέλες, τις ταμπέλες με τα ονόματα των οδηγών ή τη συνοδεία των νικητών στο βάθρο (και το παραδοσιακό «λούσιμο» με σαμπάνια).

«Παρόλο που η πρακτική της απασχόλησης των grid girls αποτελεί βασικό στοιχείο στα Grands Prix της Formula 1 για δεκαετίες, θεωρούμε ότι πλέον αυτό το “έθιμο” δεν ανταποκρίνεται στις αξίες της διοργάνωσης και είναι σαφώς αντίθετο με τα σημερινά κοινωνικά πρότυπα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος για τις εμπορικές λειτουργίες στη Formula 1, Σον Μπράτσιζ.

Έτσι, η  έναρξη του νέου πρωταθλήματος τον Μάρτιο με το Γκραν Πρι της Μελβούρνης , θα γίνει χωρίς την εντυπωσιακή παρουσία των καλλίγραμων κοριτσιών, που για δεκαετίες κρατούσαν ψηλό το ηθικό και το αγωνιστικό φρόνημα των θεατών.