Πεινασμένοι Γερμανοί ποδοπατήθηκαν για ένα ντονέρ αξίας 0,01 ευρώ

Πεινασμένοι Γερμανοί ποδοπατήθηκαν για ένα ντονέρ αξίας 0,01 ευρώ

Η αστυνομία στην πόλη του Osnabrück έπρεπε να ηρεμήσει τους πελάτες όταν αυτοί ποδοπατήθηκαν μπροστά σε ένα νέο κατάστημα γύρου και κεμπάπ

Στις 12 το μεσημέρι την Τρίτη, δύο ώρες πριν το επίσημο άνοιγμα ενός καταστήματος κεμπάπ στην Γερμανία, πελάτες είχαν ήδη κάνει ουρά μπροστά από το «Made in Barlin».

Το ταχυφαγίο είχε κάνει γνωστό ότι εκείνη την ημέρα θα πουλούσε ντόνερ για μόλις 0,01 ευρώ και το σύνολο των εσόδων του θα γίνονταν δωρεά σε τοπικό παιδικό νοσοκομείο.

Όταν τελικά το εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του στις 14:00, υπήρχαν περίπου 150 άνθρωποι - στην πλειοψηφία τους μαθητές - έξω από το μαγαζί, όπως αναφέρει η Osnabrücker Zeitung (OZ).

Αλλά πριν ακόμη προλάβει να υποδεχτεί τους πρώτους πελάτες του το «Made in Bärlin», έπρεπε να μπει μέσα στο εστιατόριο ένα νεαρό κορίτσι με μώλωπες που είχε υποστεί από τα σπρωξίματα.

«Τα τελευταία δέκα λεπτά πριν από το άνοιγμα ήταν πολύ δύσκολα» είπε ο 15χρονος Τζόνα, ο οποίος πλήρωσε € 0,01 για το ντόνερ του και άφησε άλλα 3 ευρώ για δωρεά.

Κατά το άνοιγμα στις 14:00 παρά τις προσπάθειες των ιδιοκτητών και των εργαζομένων, δεν μπόρεσαν να ηρεμήσουν το πλήθος, καθώς όλοι πίεζαν και φώναζαν σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον, για να μπούνε στο κατάστημα.

Μισή ώρα αργότερα, οι ιδιοκτήτες άλλαξαν τη στρατηγική τους και αποφάσισαν να ανοίξουν τις πόρτες τους βάζοντας μέσα περίπου δέκα άτομα κάθε φορά.

Εκείνη τη στιγμή κατέφθασε και η αστυνομία για να προσπαθήσει να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους πεινασμένους λάτρεις του ντονέρ που όχι μόνο μπλόκαραν το πεζοδρόμιο και τη λωρίδα του ποδηλατόδρομου μπροστά από το κατάστημα, αλλά ήταν διασκορπισμένοι έξω στους δρόμους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την κυκλοφορία. Δεν έγιναν συλλήψεις.