Σε γενική επιστράτευση οι Κούρδοι της Αφρίν εναντίον της Τουρκίας

Σε γενική επιστράτευση οι Κούρδοι της Αφρίν εναντίον της Τουρκίας

Συνεχίζεται για 4η ημέρα η επιχείρηση στην Αφρίν - Νεκροί από βομβαρδισμούς

Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν, στη βόρεια Συρία, με την κωδική ονομασία «Κλάδος Ελαίας».

Οι μάχες μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων μαχητών της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) «επικεντρώνονται σήμερα στα τουρκοσυριακά σύνορα, κυρίως στο βόρειο και νοτιοδυτικό τμήμα της περιοχής της Αφρίν», επεσήμανε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις ενώ 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό που εξαπέλυσε η Τουρκία εναντίον της πόλης Ρας αλ Άιν,  περιοχή που ελέγχεται από τους Κούρδους, περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά της Αφρίν.

Ωστόσο, το Παρατηρητήριο καταγγέλλει ότι ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εμποδίζουν τους εκτοπισμένους να διασχίσουν κυβερνητικά περάσματα για να φτάσουν σε περιοχές του Χαλεπιού που ελέγχονται από τους Κούρδους.

Από το Σάββατο 26 Κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί, όπως και 25 φιλοτούρκοι Σύροι αντάρτες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Παρατηρητηρίου.

Γενική επιστράτευση κήρυξαν οι Κούρδοι

Η κουρδική διοίκηση της βορειοανατολικής Συρίας κάλεσε σήμερα σε μαζική κινητοποίηση προς υπεράσπιση της Αφρίν από την επίθεση της Τουρκίας,ζητώντας από τους αμάχους «να πάρουν τα όπλα».

«Κηρύσσουμε γενική κινητοποίηση και καλούμε όλα τα παιδιά του λαού μας να υπερασπιστούν την Αφρίν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κουρδικής διοίκησης του καντονιού Τζαζιρέ.

«Είναι μια πρόσκληση προς όλους τους Κούρδους της Συρίας να πάρουν τα όπλα», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υπεύθυνος Τύπου της YPG για την Αφρίν, ο Ρεζάν Εντό.

Όλα τα κέντρα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, ενός συνασπισμού κούρδων και αράβων μαχητών της Συρίας στον οποίο κυριαρχεί η YPG, «είναι έτοιμα να υποδεχθούν όλους αυτούς που θέλουν να υπερασπιστούν την Αφρίν και να τους παράσχουν όπλα», υπογράμμισε.

Οι έφεδροι καλούνται να μεταβούν στα κέντρα τους, πρόσθεσε.