Ιάπωνας αθλητής έριξε ντόπα στο νερό αντιπάλου του

Ιάπωνας αθλητής έριξε ντόπα στο νερό αντιπάλου του

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιαπωνία η αποκάλυψη ότι αθλητής του κανόε-καγιάκ έβαλε μια απαγορευμένη ουσία σε μπουκάλι νερού αντιπάλου του, την οποία εν αγνοία του κατανάλωσε σε αγώνα εθνικού πρωταθλήματος τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

«Είναι μια αδιανόητη πράξη, μια πραγματική ντροπή», ήταν η αντίδραση του προέδρου της ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τσουνεκάζου Τακέντα. Ο Γιασουχίρο Σουζούκι τιμωρήθηκε για την πράξη του με 8ετή αποκλεισμό από τον οργανισμό αντιντόπινγκ της χώρας, αφού κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση, στην οποία εξέθεσε σε κίνδυνο τον αντίπαλό του Σεϊτζι Κομάτσου, κάνοντας εν αγνοία του χρήση απαγορευμένης ουσίας.

«Ένα τέτοιο σκάνδαλο λίγο πριν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ (9-25/2), είναι πολύ λυπηρό. Είναι μια αδιανόητη πράξη που αντιτίθεται στο Ολυμπιακό πνεύμα, είναι μια πραγματική ντροπή και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναληφθούν αυτά τα πράγματα», τόνισε ο Τακέντα. Η εθνική ομοσπονδία κανόε-καγιάκ έκανε λόγο για μια «διαβολική» πράξη και δεν αποκλείεται με τη σειρά της να αποκλείσει ισόβια τον 32χρονο Σουζούκι.