Αλιγάτορες κολλημένοι στα παγωμένα νερά- Το τρικ για να επιβιώσουν

Αλιγάτορες κολλημένοι στα παγωμένα νερά- Το τρικ για να επιβιώσουν

Δείτε το βίντεο

Το δριμύ ψύχος που σαρώνει αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, δεν αφήνει αλώβητη πανίδα και χλωρίδα. Στο βίντεο που ανήρτησε το Shallote River Swamp Park, αλιγάτορες στη Βόρεια Καρολίνα αποδεικνύονται ιδιαίτερα σκληροτράχηλες στο κρύο. Στο εν λόγω πάρκο, τα ερπετά αποδεικνύονται θηρία στην επιβίωση χρησιμοποιώντας εύστοχα τρικ προκειμένου να παραμείνουν ζωντανά ακόμα και σε τέτοιες δυσμενείς συνθήκες.

Τα άγρια ζώα, όπως φαίνεται και από το απόσπασμα, έχουν βγάλει το ρύγχος τους έξω από τα παγωμένα νερά του βάλτου κατά τη διάρκεια της βόμβας ψύχους της περασμένης εβδομάδας- μπορεί να μοιάζει με την προεπισκόπηση μιας εγκατάστασης πρωτοποριακής τέχνης, αλλά στην πραγματικότητα απεικονίζει ένα προσαρμοστικό τέχνασμα που βοηθά αυτά τα ερπετά να επιβιώσουν, δήλωσε ένας οικολόγος.

Σε αντίθεση με τα θηλαστικά, οι αλιγάτορες βασίζονται στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος για να διατηρήσουν το σώμα τους ζεστό, γι 'αυτό συχνά τα συναντά κανείς να λιάζονται στις όχθες ποταμών και λιμνών.

Αλλά στην περίπτωση τέτοιας κακοκαιρίας και οι λίμνες παγώνουν, μερικοί αλιγάτορες είναι γνωστό ότι κολυμπούν στην επιφάνεια και χτυπούν τα ρύγχος τους πάνω από το παγωμένο νερό, ώστε να μπορούν να αναπνεύσουν σωστά.