14 πιστοί δολοφονήθηκαν από ένοπλους στη Νιγηρία

14 πιστοί δολοφονήθηκαν από ένοπλους στη Νιγηρία

Επέστρεφαν από μια λειτουργία τα μεσάνυχτα

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι που επέστρεφαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα από μια λειτουργία τα μεσάνυχτα στο Πορτ Χάρκορτ, στη νότια Νιγηρία, δολοφονήθηκαν από ένοπλους, ανέφεραν μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία και ο ένας γονιός ενός από τα θύματα.

Η σφαγή διαπράχθηκε στην πόλη Ομόκου, περίπου 90 χιλιόμετρα από το Πορτ Χάρκορτ, την πόλη που αποτελεί την καρδιά της πετρελαϊκής βιομηχανίας και πρωτεύουσα της Πολιτείας Ρίβερς.

«Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν επιτόπου και 12 άλλοι, τραυματισμένοι από σφαίρες, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο όπου τους προσφέρονται φροντίδες», δήλωσε ένας αστυνομικός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας πιστών περίπου στις δωδεκάμισι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουγκότσι Ολούγκμπο, πατέρας ενός από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό προκειμένου οι κακοποιοί να συλληφθούν και να δικαστούν», δήλωσε ο Νάμντι Ομόνι, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πολιτείας Ρίβερς. Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως.

Ο πληθυσμός της Πολιτείας Ρίβερς είναι βυθισμένος στη φτώχεια, παρά τα πλούτη που έχει δημιουργήσει η παραγωγή πετρελαίου. Πολλές ισχυρές συμμορίες κακοποιών δρουν στην Πολιτεία αυτή και συχνά ξεσπούν πόλεμοι ανάμεσά τους για τον έλεγχο εδαφών.