Τουλάχιστον 40 νεκροί από εκρήξεις στην Καμπούλ

Τουλάχιστον 40 νεκροί από εκρήξεις στην Καμπούλ

Δεκάδες και οι τραυματίες

Επίθεση αυτοκτονίας στα γραφεία του πρακτορείου ειδήσεων Afghan voice (Η φωνή του Αφγανιστάν) και σε παρακείμενο σιιτικό πολιτιστικό κέντρο στη δυτική Καμπούλ στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Ένας δημοσιογράφος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε ενώ πολλοί σπουδαστές είναι ανάμεσα στα θύματα.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα στο Facebook του ειδησεογραφικού πρακτορείου από αυτόπτες μάρτυρες δείχνουν σοβαρές ζημιές στο σημείο αυτό, που βρίσκεται σε σιιτική περιοχή στη δυτική Καμπούλ, ενώ αρκετοί νεκροί και τραυματίες κείτονται στο έδαφος.

«Ο στόχος της επίθεσης ήταν το πολιτιστικό κέντρο Ταμπαγιάν. Μια πρωινή συζήτηση πραγματοποιείτο εκείνη την ώρα στο σιιτικό κέντρο με αφορμή την 38η επέτειο της σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν, όταν μια πρώτη έκρηξη σημειώθηκε. Πολλοί φοιτητές παρακολουθούσαν τη συζήτηση», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι.

Το Afghan Voice έχει σχέσεις με τους σιίτες. Επί του παρόντος δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ σε δήλωση στο Twitter αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Η επίθεση, η τελευταία μιας σειράς που πλήττει τα αφγανικά μέσα ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια, σημειώνεται μετά την επίθεση σε ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο στην Καμπούλ τον Νοέμβριο.