Τρένο έπεσε από γέφυρα σε αυτοκινητόδρομο στην Ουάσινγκτον

Τρένο έπεσε από γέφυρα σε αυτοκινητόδρομο στην Ουάσινγκτον

Κυκλοφοριακό χάος και θύματα στην κομητεία Πιρς από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας

Μια αμαξοστοιχία του αμερικανικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων, Amtrak εκτροχιάστηκε και έπεσε από μια γέφυρα σε έναν κεντρικό αυτοκινητόδρομο στην κομητεία Πιρς στην πολιτεία της Ουάσιγκτον σήμερα, προκαλώντας την κινητοποίηση των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Πιρς και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Μέρος της αμαξοστοιχίας έπεσε στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο Ι-5 περίπου στις 07:30 (τοπική ώρα) - 17:30 (ώρα Ελλάδας), προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς, μετέδωσε η εφημερίδα News Tribune

Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο από το Σιάτλ στο Πόρτλαντ.

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί» δήλωσε ο Εντ Τρόιγερ, αξιωματικός στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Πιρς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, κάνοντας λόγο για ένα σκηνικό «πραγματικά τρομακτικό».

Οι πρώτες πληροφορίες στα αμερικανικά δίκτυα κάνουν λόγο για τουλάχιστον 3 νεκρούς και 70 τραυματίες.

Ο κυβερνήτης της Ουάσιγκτον Τζέι Ίνσλι κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού ο εκτροχιασμός του τρένου της Amtrak προκάλεσε «απώλειες ζωής, τραυματισμούς και καταστροφές σε υποδομές».

Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter από το υπουργείο Μεταφορών της Ουάσιγκτον δείχνει μια αμαξοστοιχία να έχει πέσει από μια γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο.