Ο υπάλληλος του Twitter που έκλεισε το λογαριασμό του Τραμπ σπάει τη σιωπή του

Ο υπάλληλος του Twitter που έκλεισε το λογαριασμό του Τραμπ σπάει τη σιωπή του

Η απροσεξία ενός 28χρονου «κατέβασε» για 11 λεπτά τις αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου

Ο υπάλληλος που «έκλεισε» τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter στις αρχές Νοεμβρίου για 11 λεπτά, μιλώντας στο Reuters, ανέφερε πως το έκανε κατά λάθος, ωστόσο θεωρεί πως κάποιες από τις αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου παραβιάζουν τους κανονισμούς του Twitter για τη ρητορική μίσους.

Ο 28χρονος Bahtiyar Duysak εξήγησε πως πάτησε «κάποια λάθος πράγματα που δεν θα έπρεπε να έχω κάνει», με αποτέλεσμα ο λογαριασμός του Τραμπ, που έχει πάνω από 44 εκατομμύρια ακολούθους, να «εξαφανιστεί» για 11 λεπτά.

Μετά το συμβάν, το Twitter επέρριψε την ευθύνη σε έναν υπάλληλο του τμήματος υποστήριξης πελατών που ήταν στην τελευταία του μέρα πριν αποχωρήσει, ενώ ο Τραμπ έκανε λόγο για έναν «άτιμο υπάλληλο».

Μιλώντας στο Reuters από τη Φρανκφούρτη, ο Duysak εξήγησε πως ήταν απρόσεκτος όταν ήρθε μία καταγγελία μία ώρα προτού αποχωρήσει από τα γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο για τελευταία φορά, και νόμιζε πως η καταγγελία αυτή αφορούσε σε κάποιον από τους πολλούς ψεύτικους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ που υπάρχουν στο κοινωνικό δίκτυο.

«Πρέπει πάντα να διπλοτσεκάρεις τα πράγματα προτού λάβεις μία απόφαση», είπε ο 28χρονος, που φαίνεται πως έμαθε από το λάθος του.

Παρ’ όλα αυτά, ο Duysak υποστήριξε πως κάποιες από τις αναρτήσεις του Τραμπ μετά το συμβάν, και ειδικά τα retweets που έκανε σε βίντεο κατά του Ισλάμ που είχε αναρτήσει μία βρετανική ακροδεξιά οργάνωση, συνιστούν παραβίαση των κανονισμών του Twitter. «Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι έχει συμβεί παραβίαση του κανονισμού, ότι οι κανόνες έχουν παραβιαστεί και αυτό μπορεί να οδηγήσει στη διάχυση μίσους», σχολίασε.

Ο 28χρονος, που έχει εργαστεί επίσης σε Youtube και Google, ανέλαβε πόστο στο Twitter στις 24 Ιουλίου, με αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, να ελέγχει πιθανές παραβιάσεις των κανονισμών του Twitter που «ξεφεύγουν» από τα αυτόματα υπολογιστικά συστήματα του κοινωνικού δικτύου. Μετά το συμβάν έφυγε από τις ΗΠΑ και επέστρεψε στη Γερμανία και την πόλη Πάντερμπορν, όπου γεννήθηκε, ενώ ανέφερε ότι ζήτησε συγγνώμη από το Twitter και το ζήτημα έχει λυθεί.