Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για πρωθυπουργός ο Χορστ Ζέχοφερ

Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για πρωθυπουργός ο Χορστ Ζέχοφερ

Οι εκλογές στην Βαυαρία θα διεξαχθούν την επόμενη χρονιά

Ο Χορστ Ζέχοφερ επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Γερμανίας, το αδελφό κόμμα στη Βαυαρία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία του κρατιδίου στις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη χρονιά, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο NDR ανώτερο στέλεχος του CSU.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είχαμε έντονες διαβουλεύσεις χθες», δήλωσε ο Μάρκους Φέρμπερ. «Η κοινοβουλευτική ομάδα θα συναντηθεί στις 08:30 (τοπική ώρα, 09:30 ώρα Ελλάδας) για να υποβάλει πρόταση για έναν υποψήφιο. Και ο Χορστ Ζέχοφερ δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα», πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters.

Ο Φέρμπερ πρόσθεσε ότι ο Ζέχοφερ πρότεινε να παραμείνει επικεφαλής του CSU παρότι θα πάψει να είναι πρωθυπουργός της Βαυαρίας, εξαιτίας της «δύσκολης κατάστασης» στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο Ζέχοφερ είναι πολύ πιθανό να αντικατασταθεί από τον πιο δεξιό Μάρκους Σέντερ, μια κίνηση που θα έχει επιπτώσεις στις προσπάθειες σχηματισμού μιας σταθερής ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τη συμμετοχή των Σοσιαλδημοκρατών.