Πούτιν: Το 98% της Συρίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων

Πούτιν: Το 98% της Συρίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων

Θα ενημερώσει τον Τσέχο ομόλογο του για τις συνομιλίες που είχε με τον Άσαντ

Υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων βρίσκεται το 98% της επικράτειας της Συρίας, ενώ οι εστίες αντίστασης των τρομοκρατών εξαλείφονται γρήγορα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης που είχε στο Σότσι με τον πρόεδρο της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν.

Ο Τσέχος πρόεδρος στη αρχή της συνάντησης, αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε χθες ο πρόεδρος Πούτιν με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ και απευθυνόμενος προς τον ρώσο ομόλογο του είπε στα ρωσικά: «Νικήσατε στην Συρία…Εκείνος (ο Άσαντ) ελέγχει πρακτικά όλη την επικράτεια της Συρίας, με εξαίρεση μερικά μικρά τμήματα.. Λοιπόν σε τελική ανάλυση, είναι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος».

Ο Ρώσος πρόεδρος τότε ανταπάντησε λέγοντας: «Έχετε δίκιο, πράγματι υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, ήδη σήμερα βρίσκεται το 98% των εδαφών, οι εστίες αντίστασης υπάρχουν ακόμη, αλλά γρήγορα εξαλείφονται από τα πλήγμα που καταφέρουν οι αεροδιαστημικές μας δυνάμεις και οι δυνάμεις των Σύρων συμμάχων μας» όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Πούτιν κατά την διάρκεια των συνομιλιών, υποσχέθηκε να ενημερώσει τον Τσέχο ομόλογο του αναλυτικά για τις συνομιλίες που είχε με τον Άσαντ.