Αρχιτέκτονας χωρίς άδεια χορηγούσε πλαστές άδειες οικοδομής

Αρχιτέκτονας χωρίς άδεια χορηγούσε πλαστές άδειες οικοδομής

Μάλιστα, σε μία περίπτωση, για τις υπηρεσίες της πληρώθηκε 11.220 ευρώ.

Πρωτοφανή κομπίνα με πλαστές άδειες οικοδομής ξεσκέπασε η Αστυνομία της Λευκωσίας που συνέλαβε μια 37χρονη αρχιτέκτονα ως ύποπτη.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά εναντίον της υποθέσεις πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και άσκηση του επαγγέλματος του αρχιτέκτονα χωρίς να είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο των μελών του ΕΤΕΚ.

Η πρώτη περίπτωση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία λειτουργού του Επάρχου Λευκωσίας για πλαστή άδεια οικοδομής στην επαρχία Λευκωσίας, η οποία έφερε δήθεν την υπογραφή του. Η υπόθεση ξεσκεπάστηκε όταν οι ιδιοκτήτες της υπό ανέγερση οικοδομής ζήτησαν από την ΑΗΚ, να την ηλεκτροδοτήσει. Μεταξύ άλλων εγγράφων περιλαμβανόταν και αντίγραφο άδειας οικοδομής που έφερε την υπογραφή λειτουργού της Επαρχιακής Διοίκησης, ο οποίος όμως δεν είχε ιδέα για την άδεια που υποτίθεται υπέγραψε. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ουδέποτε υπέγραψε τέτοια άδεια ούτε και έχει εκδοθεί από τον Έπαρχο τέτοια άδεια οικοδομής.

Η άδεια διαπιστώθηκε αργότερα ότι ήταν πλαστή, ενώ από εξετάσεις φάνηκε ότι η αρχιτέκτονας δεν ήταν εγγεγραμμένη στο μητρώο μελών του ΕΤΕΚ σε οποιοδήποτε κλάδο και ως εκ τούτου δεν έχει άδεια να ασκεί το επάγγελμα. Για τις υπηρεσίες της πληρώθηκε 11.220 ευρώ.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι ο αστυνομικός σταθμός Λακατάμιας διερευνούσε και δεύτερη υπόθεση εναντίον της ύποπτης, η οποία είχε συνάψει συμφωνία με ζεύγος για να αναλάβει την ανέγερση κατοικίας στο Τσέρι. Ενώ άρχισαν οι εργασίες ανέγερσης της οικίας, ο Δήμος Τσερίου ζήτησε από τον εργολάβο να τις διακόψει γιατί δεν είχε άδεια οικοδομής. Η αρχιτέκτονας τους παρουσίασε πλαστογραφημένη βεβαίωση από τον δήμαρχο ότι μπορούσαν να συνεχίσουν τις εργασίες. Το ζεύγος έδωσε στην ύποπτη 5.000 ευρώ για εργασίες που ανέλαβε να διεκπεραιώσει.

Τελικά, συνελήφθη χθες και ανέφερε στην Αστυνομία ότι είναι αρχιτέκτονας αλλά δεν είναι εγγεγραμμένη στο ΕΤΕΚ και γι’ αυτό και υπογράφει τα σχέδια άλλο πρόσωπο. «Είμαι αρχιτέκτονας και εσωτερική διακοσμήτρια», ισχυρίστηκε στους ανακριτές.

Πηγή: philenews.com