Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο Βορειοκορεάτης που λιποτάκτησε

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο Βορειοκορεάτης που λιποτάκτησε

Ο στρατιώτης δέχθηκε 40 σφαίρες ενώ περνούσε τα σύνορα με τη Νότια Κορέα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Σεούλ

O Boρειοκορεάτης στρατιώτης, ο οποίος λιποτάκτησε και τραυματίστηκε σοβαρά όταν πυροβολήθηκε στα σύνορα από τους συμπατριώτες του, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση έπειτα από την δεύτερη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε σήμερα, σύμφωνα με τον θεράποντα γιατρό του.

Ο στρατιώτης, ο βαθμός και η ταυτότητα του οποίου δεν έχουν αποκαλυφθεί, διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο την Δευτέρα.

Η σημερινή επέμβαση ήταν "επιτυχής" καθώς σταμάτησε η εσωτερική αιμορραγία και η κατάστασή του "σταθεροποιήθηκε πολύ", δήλωσε ο επικεφαλής χειρουργός Λι Κουκ-γιόνγκ.

Ωστόσο δεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και δεν έχει διαφύγει πλήρως τον κίνδυνο εξαιτίας τυχόν επιπλοκών από ένα βαρύ κάταγμα στο ισχίο και της πιθανότητας λοίμωξης, είπε ο Λι.

"Θα μπορέσουμε να σας πούμε έπειτα από περίπου δέκα ημέρες", είπε ο Λι στην ενημέρωση των δημοσιογράφων όταν ρωτήθηκε για τις πιθανότητες επιβίωσής του.

Χθες Τρίτη, κυβερνητικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι ο στρατιώτης νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση αλλά οι γιατροί εκτιμούν ότι θα επιζήσει.

Ο Βορειοκορεάτης στρατιώτης δέχθηκε περίπου 40 σφαίρες, εκ των οποίων οι έξι τον τραυμάτισαν.

Η Διοίκηση του ΟΗΕ στην Κορέα (UNC) περιέγραψε τις συνθήκες αυτής της λιποταξίας εξηγώντας ότι ο στρατιώτης έφτασε με ένα όχημα κοντά στα αυστηρά φυλασσόμενα σύνορα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Αφού πέρασε τα σύνορα αναζήτησε καταφύγιο σε ένα κτίριο στη Νότια Κορέα.

Είναι πολύ σπάνιο Βορειοκορεάτες στρατιώτες να λιποτακτούν στη Νότια Κορέα από την «κοινή ζώνη ασφαλείας» στο Πανμουντζόμ, τον μόνο τομέα της αποστρατικοποιημένης ζώνης μεταξύ των δύο χωρών όπου βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο στρατιώτες και των δύο πλευρών.