Αδελφή τζιχαντιστή: Κύριε Τραμπ ο αδελφός μου υπέστη πλύση εγκεφάλου

Αδελφή τζιχαντιστή: Κύριε Τραμπ ο αδελφός μου υπέστη πλύση εγκεφάλου

Έκκληση από την αδελφή του Ουζμπέκου που σκότωσε εις το όνομα του Ισλαμικού Κράτους

Βοήθεια από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ζητά η αδελφή του Ουζμπέκου που κατηγορείται ότι σκότωσε 8 ανθρώπους στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Ο 29χρονος Ουζμπέκος έπεσε πάνω σε πλήθος με το ημιφορτηγό που οδηγούσε. Η αδελφή του υποστήριξε ότι ο αδελφός της ενδέχεται να είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου και απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο των ΗΠΑ να διασφαλίσει ότι θα έχει μια δίκαιη δίκη.

Σε βάρος του 29χρονου Σαιφούλο Σαΐποφ απαγγέλθηκαν την Τετάρτη κατηγορίες βάσει των οποίων νοίκιασε ένα ημιφορτηγάκι, το οδήγησε σε έναν ποδηλατόδρομο και χτύπησε πεζούς και ποδηλάτες, για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Άλλοι 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην φονικότερη επίθεση μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και ο Αμερικανός πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της επιβολής της θανατικής ποινής σε βάρος του Ουζμπέκου.

Μιλώντας από την Τασκένδη, την πρωτεύουσα του Ουζμπκεκιστάν, η Ουμίντα Σαΐποβα, η αδελφή του, εξέφρασε την ελπίδα ο Τραμπ να βοηθήσει προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα δοθεί στον αδελφό της «περισσότερος χρόνος» και μια «δίκαιη δίκη».

Η ίδια είπε σε μια τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι τόσο εκείνη όσο και η οικογένειά της είχαν σοκαριστεί όταν είδαν ότι ο Σαΐποφ ανέπτυξε μεγάλη γενειάδα μετά το γάμο του το 2013.

Η Σαΐποβα σημείωσε επίσης σε μια συνέντευξη στο Radio Free Europe (RFE) πως πιστεύει, όπως άλλωστε και η οικογένειά της, ότι ο αδελφός ίσως να έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου.

«Δεν γνωρίζουμε ποιος τον υπέβαλε» τόνισε στο RFE.

«Ενδεχομένως συμμετείχε σε κάποια οργανωμένη ομάδα. Δεν γνωρίζω, ειλικρινά, πόσο καιρός θα χρειαστεί για απαλλαγεί το μυαλό του από αυτό το δηλητήριο, ωστόσο είμαι βέβαιη ότι θα επανέλθει στα λογικά του, Θεού Θέλοντος».

Η Σαΐποβα δήλωσε επίσης στο RFE πως εκείνη και η οικογένειά της ελπίζουν ότι ο αδελφός της δεν θα καταδικαστεί σε θάνατο σε μια δίκη που θα διεξαχθεί πρόχειρα και με σύντομες διαδικασίες. Αναφορικά με τις πληροφορίες ότι οι αρχές του Ουζμπεκιστάν ανακρίνουν την οικογένεια της, εκείνη απάντησε ότι δεν γνωρίζει πού είναι ο πατέρας και ο θείος της.

Επιπλέον, είπε στο RFE ότι μίλησε με τον αδελφό της μία ημέρα πριν από την επίθεση στη Νέα Υόρκη.

«Ήταν ευδιάθετος. Συζητήσαμε όπως κάνουμε συνήθως, σε καλό κλίμα».

Παρακαλούμε περιμένετε ...