Επίθεση σε περαστικούς με μαχαίρι στο Μόναχο

Επίθεση σε περαστικούς με μαχαίρι στο Μόναχο

Συνελήφθη ύποπτος

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο του Μονάχου. Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο που φέρεται να επιτέθηκε το πρωί με μαχαίρι σε περαστικούς και έχει τραυματίσει ελαφρά τουλάχιστον πέντε άτομα.

«Έχουμε έναν ύποπτο», δήλωσε πριν από λίγο εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Μονάχου, διατηρώντας ωστόσο σημαντικές επιφυλάξεις σχετικά με το αν πρόκειται πράγματι για τον δράστη της επιθέσεων.

Μέσω Twitter, η Αστυνομία κρατά ενήμερους τους πολίτες συστήνοντάς τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, αναζητά έναν μεγαλόσωμο ξανθό άνδρα, περίπου στην ηλικία των 40 ετών, ο οποίος φορά πράσινο αθλητικό μπουφάν, γκρι παντελόνι και κινείται με ένα παλιό μαύρο ποδήλατο.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής με τις Αρχές να εξετάζουν όλα τα σενάρια.

«Έχουμε ακόμη λίγες πληροφορίες στη διάθεσή μας και για αυτό υπάρχουν διάφορες πιθανότητες. Μπορεί να πρόκειται για ψυχικά διαταραγμένο, αλλά θα μπορούσε να υπάρχει και πολιτικό κίνητρο - λόγω των πρόσφατων επεισοδίων στην Γερμανία δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε», δήλωσε ο καθηγητής για θέματα ασφάλειας Χανς-Γκερντ Γιάσκε στο κανάλι Ν24.