Πορεία «πατριωτών» διοργανώνει νεοφασιστική οργάνωση στις 28 Οκτωβρίου

Πορεία «πατριωτών» διοργανώνει νεοφασιστική οργάνωση στις 28 Οκτωβρίου

Έντονες αντιδράσεις από την απόφαση της Forza Nuova

Στις 28 Οκτωβρίου, τα μέλη της νεοφασιστικής οργάνωσης Forza Nuova (Nέα Δύναμη) ανακοίνωσαν πως θα διοργανώσουν «πορεία πατριωτών» στη Ρώμη. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Στις 28 Οκτωβρίου του 1922, οι φασίστες ανέτρεψαν την δημοκρατική τάξη της Ιταλίας, έχοντας εξασφαλίσει την έγκριση της μοναρχίας. Η μέρα είναι γνωστή και ως «Πορείας προς την Ρώμη». Πρόκειται, βέβαια, και για την ημερομηνία που ο δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι είχε επιλέξει για την επίθεση σε βάρος της Ελλάδας.

Οι νεοφασίστες της «Νέας Δύναμης» οργανώνουν την κινητοποίηση- όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα- στοχοποιώντας κυρίως τους μετανάστες και για την πρόταση νόμου ακριβώς για την παροχή της ιταλικής υπηκοότητας στα παιδιά των μεταναστών που ζουν μόνιμα στην χώρα. Την πρωτοβουλία της «πορείας» έχει καταδικάσει ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, ο Μάρκο Μινίτι, ενώ ο νομάρχης της Ρώμης έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δώσει την αναγκαία άδεια.

Παρά ταύτα, σήμερα η νεοφασιστική οργάνωση έκανε γνωστό ότι η πορεία θα οργανωθεί στις 28 Οκτωβρίου, στις 2 το μεσημέρι, στην περιοχή Έουρ, η οποία είχε οικοδομηθεί από τον «Ντούτσε» ενόψει της διεθνούς έκθεσης του 1942 που, λόγω πολέμου, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν ότι δυο αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιταλίας καθιστούν σαφές ότι η πολιτική αυτή οργάνωση μπορεί βάσιμα να θεωρηθεί μια ναζιφασιστική δύναμη, ενώ είναι σαφές ότι, με «θεαματικές» πρωτοβουλίες σαν και αυτή της «πορείας πατριωτών», η Forza Nuova προσπαθεί να βγει από την ανυπαρξία, σε ό,τι αφορά την αποδοχή από μέρους των πολιτών.

Η Ιταλική Ένωση Ανταρτών που πολέμησαν τον φασισμό σε ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι στις 28 Οκτωβρίου θα οργανώσει πανιταλική κινητοποίηση και ζήτησε από τις ιταλικές αρχές να κάνουν ό,τι προβλέπει ο νόμος για να απαγορευθεί η προκλητική κινητοποίηση της «Νέας Δύναμης».

Παρακαλούμε περιμένετε ...