Επιβάτες είδαν τις αεροσυνοδούς να σύρουν αναίσθητο τον κυβερνήτη

Επιβάτες είδαν τις αεροσυνοδούς να σύρουν αναίσθητο τον κυβερνήτη

Τρόμος στα 30.000 πόδια

Για πάντα θα θυμούνται οι επιβάτες την πτήση Thomson Holiday 1714 από το Νιούκασλ προς την Λάρνακα την Κυριακή το απόγευμα. Όχι για την ταλαιπωρία, αλλά γι αυτό που είδαν ενώ το αεροσκάφος πετούσε στα 30.000 πόδια.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, έκπληκτοι και έντρομοι είδαν την πόρτα του πιλοτηρίου να ανοίγει και μέλη του πληρώματος να σύρουν έξω τον πιλότο αναίσθητο και να τον αφήνουν στο πάτωμα, ενώ οι χυμένοι καφέδες στο πάτωμα κ.τ.λ έκαναν την εικόνα ακόμα πιο τρομακτική για τους επιβάτες.

Η σκέψη τους πήγε κυρίως σε τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο στην πραγματικότητα, ο κυβερνήτης, περίπου 16 λεπτά μετά την απογείωση, έχασε τις αισθήσεις τους μέσα στο πιλοτήριο.

Ο συγκυβερνήτης ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο της πτήσης και προσγείωσε με ασφάλεια το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Σόφιας στην Βουλγαρία.

Ο κυβερνήτης μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο.

Η ταλαιπωρία των επιβατών κράτησε πολλές ώρες, αφού περίμεναν μεγάλο χρονικό διάστημα στο αεροδρόμιο μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις και να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία, μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα που στάλθηκε πλήρωμα για να τους μεταφέρει στην Κύπρο.