Εστιατόριο στην Αυστραλία κρέμασε ανάποδα μια… αγελάδα

Εστιατόριο στην Αυστραλία κρέμασε ανάποδα μια… αγελάδα

Η εγκατάσταση έχει προκαλέσει «σάλο» στο διαδίκτυο, όπου τα σχόλια κάνουν λόγο για άσεμνη και αηδιαστική επιλογή του ιδιοκτήτη

Μία πιτσαρία στην Αυστραλία κρέμασε από την οροφή του καταστήματος μία ταριχευμένη αγελάδα για να επιστήσει την προσοχή στην κρεατοφαγία.

Οι ιδιοκτήτες Federico και Melissa Pisanelli, που είναι παθιασμένοι με την καλή μεταχείριση των ζώων, υπερασπίστηκαν την απόφασή τους να κρεμάσουν την μεγάλη αγελάδα Friesian-Hereford από τα πίσω πόδια της, λέγοντας ότι ήθελαν να υπενθυμίσουν στους πελάτες τους, το πώς προέρχεται το κρέας που έχουν στο πιάτο τους.

«Η αγελάδα δεν έχει κρεμαστεί για διακόσμηση. Η εγκατάσταση έχει μια αποστολή» αναφέρει το ζευγάρι.

Το εστιατόριο, το οποίο σερβίρει εκτός από πίτσα και γαλακτοκομικά προϊόντα, σχεδιάστηκε για να μοιάζει με σφαγείο με γυάλινους τοίχους, ώστε η εγκατάσταση να είναι διακριτή και απέξω.

Μετά την σφαγή της οκτάχρονης αγελάδας, το κρέας της καταναλώθηκε όλο και έπειτα έγινε η ταρίχευση, δήλωσαν οι ιδιοκτήτες, ενώ υποστήριξαν ότι η εγκατάσταση προσέλκυσε πελάτες οι οποίοι αντέδρασαν θετικά.

Ο Pisanelli είπε: «Αυτή η εγκατάσταση κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο άνετα με το θάνατο και τα βασανιστήρια των ζώων» σημειώνουν.

Ωστόσο, περισσότεροι από 4.500 χρήστες στο διαδίκτυο φέρονται να ζήτησαν την απαγόρευση της εγκατάστασης αυτής, ενώ πολλοί έχουν εκφράσει κακή κριτική στη σελίδα του εστιατορίου στο Facebook.