Επίσημα κατηγορούμενος ο 18χρονος στο Λονδίνο

Επίσημα κατηγορούμενος ο 18χρονος στο Λονδίνο

Για την αυτοσχέδια βόμβα στο μετρό του Λονδίνου στο Parsons Green

Κατηγορίες για τρομοκρατία απαγγέλθηκαν και επίσημα σε βάρος του 18χρονου Άχμεντ Χάσαν, για την επίθεση με αυτοσχέδια βόμβα που προκάλεσε 30 τραυματισμούς σε έναν συρμό του μετρό στον σταθμό Πάρσονς Γκριν του Λονδίνου.

Ο Χάσαν, που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στο Ντόβερ, κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας και χρήση εκρηκτικών, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μμε, πρόκειται για έναν Ιρακινό χωρίς γονείς που ζούσε σε ένα σπίτι στο Σάνμπερι-ον-Τέιμς, περίπου 20 χλμ. από τη βρετανική πρωτεύουσα, που ανήκει σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι το οποίο τον φιλοξενούσε ως ανάδοχη οικογένεια.

Άλλοι τρεις άνδρες ηλικίας 25, 30 και 17 ετών κρατούνται στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει το τμήμα αντιτρομοκρατίας της Σκότλαντ Γιαρντ. Δύο άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι χθες χωρίς να τους ασκηθούν διώξεις.

Βάσει της βρετανικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας οι ύποπτοι μπορούν να παραμείνουν υπό κράτηση για 14 ημέρες χωρίς να τους ασκηθεί δίωξη.

Η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε με αυτοσχέδια βόμβα η οποία δεν εξερράγη πλήρως, τοποθετήθηκε σε συρμό του μετρό, σε ώρα αιχμής, προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό 30 ανθρώπων, στον σταθμό Πάρσονς Γκριν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η βόμβα περιείχε «βλήματα» και ήταν «πολύ, πολύ επικίνδυνη», δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της λονδρέζικης αστυνομίας Κρεσίντα Ντικ στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, όμως οι βρετανικές αρχές παραμένουν επιφυλακτικές.

Η επίθεση αυτή ήταν η πέμπτη στη Βρετανία σε διάστημα έξι μηνών. Τριάντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στις προηγούμενες.