Υιοθετημένα αδέλφια οι δράστες του τρομοκρατικού στο Λονδίνο

Υιοθετημένα αδέλφια οι δράστες του τρομοκρατικού στο Λονδίνο

Κρατείται βάση του Τρομοκρατικού Νόμου της Βρετανίας

Ένας ακόμη νεαρός συνελήφθη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό του Λονδίνου. Ο άνδρας, ηλικίας 21 ετών, συνελήφθη στο δυτικό προάστιο Χάουνσλοου του Λονδίνου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Ο 21χρονος, που ονομάζεται Yahyah Farroukh, είναι Σύρος πρόσφυγας που εργάζεται σε νυχτερινά κέντρα, σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο.

Κρατείται βάση του Τρομοκρατικού Νόμου της Βρετανίας και έχει μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου, προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Νωρίτερα χθες, η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν 18χρονο στο λιμάνι του Ντόβερ και πραγματοποίησε έφοδο σε ένα κτίριο στο Σάνμπερι, μια μικρή πόλη έξω από το Λονδίνο.

Σύμφωνα με τη Mirror, οι δύο ύποπτοι φέρεται να ανατράφηκαν από το ίδιο ζευγάρι Βρετανών. Την ευθύνη για το νέο πλήγμα ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Το Χάουνσλοου απέχει περίπου τέσσερα μίλια από το Σάνμπερι όπου η αστυνομία έκανε έφοδο και ερεύνησε ένα κτίριο χθες σε σχέση με τη βομβιστική επίθεση.

Η τρομοκρατική επίθεση, ακόμη μια σε σειρά επιθέσεων που δέχεται η βρετανική πρωτεύουσα, σημειώθηκε την Παρασκευή σε συρμό του μετρό στο Λονδίνο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 30 άνθρωποι.

Η αυτοσχέδια βόμβα άρχισε να καίγεται μέσα σε ένα βαγόνι του συρμού που ήταν γεμάτο κόσμο στον σταθμό Πάρσονς Γκριν του Λονδίνου. Προφανώς δεν εξερράγη πλήρως.

Νέα συνθήκη ασφαλείας, μετά το Brexit, προτείνει η Βρετανία

Η Βρετανία αναμένεται να προτείνει σήμερα την υπογραφή νέας συνθήκης ασφαλείας με την ΕΕ μετά το Brexit ώστε να ενισχύσει τη συνεργασία τους προκειμένου να αποτρέψει τις «όλο και αυξανόμενες και όλο και συχνότερες διασυνοριακές απειλές».

Στο έκτο αυτό έγγραφο προσανατολισμού το Λονδίνο εκθέτει την οπτική του για τους δεσμούς με την ΕΕ μετά την αποχώρησή του από το μπλοκ τον Μάρτιο 2019. Σε αυτό θα αναφέρεται ότι η νέα συνθήκη θα «υποστηρίζεται από τις κοινές μας αξίες και θα πρέπει να διασφαλίζει ότι η συνεργασία μας έχει την δυνατότητα να ανταποκρίνεται άμεσα στις απειλές που αντιμετωπίζουμε, οι οποίες αλλάζουν διαρκώς».

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή στον υπόγειο του Λονδίνου με 30 τραυματίες, την πέμπτη μεγάλη επίθεση στη χώρα αυτή τη χρονιά.

«Ήδη έχουμε στενή συνεργασία με την ΕΕ σε ζητήματα ασφαλείας και είναι προς το συμφέρον και των δύο μας να βρούμε τρόπους να την διατηρήσουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέβις.