Ταυρομάχος βρήκε τραγικό θάνατο – Προκάλεσε τον ταύρο με γυμνά χέρια

Ταυρομάχος βρήκε τραγικό θάνατο – Προκάλεσε τον ταύρο με γυμνά χέρια

Δείτε το βίντεο

Το σοβαρότατο τραυματισμό ενός ταυρομάχου παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα το κοινό σε ταυρομαχία στη Λισαβόνα. O 26χρονος Fernando Quintela, βρισκόταν στην αρένα, στο προάστιο Moita, όταν άρχισε να προκαλεί το ζώο με γυμνά χέρια, με αποτέλεσμα ο ταύρος βάρους περίπου 500 κιλών να πέσει επάνω του και να του προκαλέσει με τα κέρατα θανάσιμα χτυπήματα.

Ο άτυχος νέος άφησε την τελευταία του πνοή παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών. Όπως γράφουν τα διεθνή μέσα, ο Quintela κινήθηκε ως «forcado», δηλαδή ένας από την ομάδα που στέκεται μπροστά από το άγριο ζώο και το προκαλεί με άδεια χέρια, αυτό δηλαδή που «επιτάσσει» η παράδοση στην ταυρομαχία στη χώρα.

Σκοπός αυτής της πρακτικής είναι ο ταύρος να αρχίσει να τρέχει κατά πάνω τους ενώ ένας από τους ταυρομάχους το ακινητοποιεί αρπάζοντάς το από το κεφάλι ενώ οι υπόλοιποι ανεβαίνουν στο σώμα του.

Σε αυτή τη περίπτωση όμως, όλα πήγαν λάθος - ο ταυρομάχος άρχισε να χτυπά τα πόδια του στο έδαφος για να προκαλέσει το ζώο το οποίο του επιτέθηκε και παγίδεψε το σώμα του άντρα ανάμεσα στα δυο του κέρατα πριν τον πετάξει κάτω. Ο 26χρονος υπέστη σοβαρή εσωτερική αιμορραγία και παρά τη γιγαντιαία κινητοποίηση, υπέκυψε στα τραύματά του.