Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε μέσα στο αεροπλάνο

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε μέσα στο αεροπλάνο

Μείνετε ξύπνιοι γιατί αλλιώς...

Ο ύπνος στο αεροπλάνο θα μπορούσε να έχει συνέπεια ακόμα και την απώλεια της ακοής σας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Harvard Medical School.

Αν κοιμάστε σε αεροπλάνο κατά τη διάρκεια μιας ξαφνικής αλλαγής στο ύψος, η ικανότητα να εξισώσει το σώμα μας την πίεση στο τύμπανο του αυτιού μας μπορεί να είναι επικύνδινη και θα μπορούσε να προκαλέσει μόνιμη βλάβη.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, μια ξαφνική αλλαγή υψομέτρου κάνει τα αυτιά μας να αισθάνονται σαν να πρόκειται κάτι να σκάσει.

Αυτό συμβαίνει όταν οι πιέσεις στο εξωτερικό του αυτιού μας δεν ταιριάζουν με εκείνες στο εσωτερικό.

Συχνά, αυτό συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους, όταν ένα αεροπλάνο προσγειώνεται και πέφτει δραστικά σε υψόμετρο.

Συνήθως, αυτές οι πιέσεις μπορεί να εξισωθούν, όταν χασμιουριόμαστε ή μασάμε - εξ ου και ο λόγος που οι αεροσυνοδοί μερικές φορές μοιράζουν γλυκά πριν από την προσγείωση.

Ωστόσο, αν κοιμάστε και οι πιέσεις παραμένουν η ευσταχιανή σάλπιγγα (ο σωλήνας μέσω του οποίου το μέσο αυτί συγκοινωνεί με τον ρινοφάρυγγα) μπορεί να φράξει και μπορεί να συμβεί βαρότραυμα στο αυτί, σύμφωνα με Medline Plus .

Βαρότραυμα είναι μία ήσσονος σημασίας κατάσταση και οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να τη βιώσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Ωστόσο, σε σοβαρές περιπτώσεις, όταν ο σωλήνας παραμένει μπλοκαρισμένος για μεγάλη χρονική περίοδο, μπορεί να αναπτυχθεί μόλυνση η οποία συσσωρεύει υγρό πίσω από το τύμπανο, κάτι που είναι επίπονο και δυσκολεύεσε να ακούσεις.

Δεδομένης της άμεσης σύνδεσής της με τις αλλαγές στο υψόμετρο, είναι επίσης μια κατάσταση που συνήθως επηρεάζει δύτες αλλά και τους ανθρώπους που οδηγούν στα βουνά.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε σε ένα αεροπλάνο να κοιμηθείτε είναι να έχετε ξεκινήσει ξεκούραστοι το ταξίδι σας.