Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας

Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας

Έντονη διαμαρτυρία από την Άγκυρα για συγκέντρωση εναντίον του Ερντογάν στην Κολωνία

Η Τουρκία κάλεσε σήμερα τον Γερμανό πρεσβευτή στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με μια συγκέντρωση Κούρδων στην Κολωνία, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών, μια ακόμη εστία έντασης στις σχέσεις Βερολίνου- Άγκυρας.

«Καταδικάζουμε τη διοργάνωση μιας συγκέντρωσης στη γερμανική πόλη της Κολωνίας από ομάδες- παρακλάδια της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK και το γεγονός ότι επετράπη (από τις γερμανικές αρχές) η τρομοκρατική προπαγάνδα. Εκφράσαμε την έντονη αντίδρασή μας στον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα, τον οποίο καλέσαμε στο υπουργείο» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι τουρκικές αρχές φαίνεται πως αναφέρονται σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την 3η Σεπτεμβρίου, όπου 25.000 υποστηρικτές των Κούρδων διαδήλωσαν στην Κολωνία εναντίον του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ορισμένοι εξ αυτών κρατούσαν αφίσες του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του φυλακισμένου ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), το οποίο η ΕΕ και οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση.

Η Τουρκία κατηγορεί τη Γερμανία ότι δεν κάνει αρκετά για να αποτρέψει τις όποιες δραστηριότητες του PKK.

«Η προσέγγιση "δύο μέτρα δύο σταθμά" που έχει υιοθετήσει η Γερμανία σε σχέση με τον παγκόσμιο αγώνα κατά της τρομοκρατίας εγείρει ανησυχίες. Καλούμε τη Γερμανία να υιοθετήσει μια ηθική στάση εναντίον κάθε μορφής τρομοκρατίας» επισημαίνεται από το τουρκικό ΥΠΕΞ.